Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

“Rīgas gaisma” turpinās darbu pie pilsētas apgaismojuma modernizācijas

29. maijā Rīgas domes pagaidu administrācija sēdē apstiprināja Rīgas pašvaldības aģentūras “Rīgas gaisma” darba plānu 2020. gadam.

2018. gadā, lai piesaistītu papildu līdzekļus Rīgas apgaismojuma tīkla modernizācijai, aģentūra piedalījās Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas un SIA “Vides investīciju fonds” izsludinātajā Emisijas kvotu izsolīšanas instrumenta finansēto projektu atklātā konkursā “Siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšana ar viedajām pilsētvides tehnoloģijām”. Tā rezultātā plānots nomainīt 2716 nātrija gaismekļus uz LED gaismekļiem, kas aprīkoti ar sensoriem un, izmantojot viedo apgaismojuma vadības sistēmu, nodrošinās apgaismojuma līmeņa regulēšanu atbilstoši gājēju un transporta plūsmas intensitātei.

Aizvadītajos astoņos gados ir gan nomainīti, gan no jauna uzstādīti 5,8 tūkstoši LED gaismekļu, kas ir 11,6% no 50 tūkstošiem to kopskaita. Arī šogad aģentūra plāno turpināt veco gaismekļu nomaiņu un nomainīs 115 nātrija gaismekļus pret LED gaismekļiem Skolas ielā, Jēkaba laukumā un Tērbatas ielas posmā no Elizabetes ielas līdz Matīsa ielai.

Tostarp, lai ievērojami operatīvāk un efektīvāk varētu sekot ielu apgaismojuma iedegšanas procesam, noteikt un lokalizēt nodzisumus un citus apgaismojuma līniju bojājumus, tiks turpināta 2012. gadā uzsāktā ielu apgaismojuma elektrosadales skapju modernizācija.

Tāpat šogad plānots īstenot ielu apgaismojuma projektēšanas un izbūves darbus Jaunciema gatvē, posmā no Jaunciema 10. šķērslīnijas līdz Juglas kanālam. Šā projekta realizēšanas rezultātā 7 km garā posmā tiks ierīkots apgaismojums un būs uzstādīti 210 LED gaismekļi.

Aģentūra uztur un remontē savā pārziņā esošos Rīgas ielu, laukumu, parku un citu publiskai lietošanai paredzēto objektu ārējās apgaismošanas tīklus, rūpējas par to kvalitatīvo rādītāju uzlabošanu, kā arī uztur darba kārtībā luksoforu objektus, tajā skaitā regulējamās gājēju pārejas. 2020. gadā aģentūras pamatbudžetā ir plānoti  8,6 miljoni eiro.

Sagatavojusi Aira Šmelde,

Rīgas domes

Sabiedrisko attiecību nodaļas projektu koordinatore