Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

“Rīgas siltums” dāvina pašvaldībai 30 000 eiro koku stādīšanai A. Čaka ielā

AS “Rīgas siltums” savā 25 gadu dibināšanas jubilejā nolēmusi dāvināt Rīgas pašvaldībai 30 000 eiro koku stādīšanai Aleksandra Čaka ielā, posmā starp Ērgļu ielu un Pērnavas ielu, tādējādi padarot vienu no noslogotākajām ielām zaļāku un iedzīvotājiem draudzīgāku.

Rīgas pašvaldības pagaidu administrācija 29. maijā nolēma pieņemt dāvinājumu un līdzekļus ieskaitīt Rīgas vides aizsardzības fondā kā mērķa ziedojumu 2020. gadā.

Jūlijā plānots sākt ielas seguma atjaunošanu visā garumā Marijas ielā un Aleksandra Čaka ielas posmā no Merķeļa ielas līdz Pērnavas ielai. Ielas segums ir nokalpojis un nepieciešama pilnīga ielas seguma atjaunošana, saglabājot līdzšinējo ielas ģeometriju, kā to nosaka normatīvi.

Pēc seguma atjaunošanas nākamā gada pavasarī sāks ielas labiekārtošanu ar atpūtas zonu, velostatīviem, puķu podiem un soliņiem. Par “Rīgas siltuma” ziedojumu plānots iestādīt 28 kokus kā daļu no labiekārtošanas projekta Aleksandra Čaka ielas posmā starp Ērgļu ielu un Pērnavas ielu brīvajā zaļajā zonā, kur nav izbūvētas inženierkomunikācijas.

"Rīgas siltums" dibināts 1995. gada 25. septembrī un ir galvenais siltumenerģijas piegādātājs Rīgā. Tas veic siltumenerģijas ražošanu, pārvadi un realizāciju, kā arī nodrošina siltumenerģijas lietotāju ēku iekšējās siltumapgādes sistēmu tehnisko apkopi.

AS "Rīgas siltums" akciju kapitāls sadalās šādi: Rīgas dome (49%), Latvijas valsts (48,995%), SIA "Enerģijas risinājumi. RIX" (2%), AS "Latvenergo" (0,005%).

Sagatavojis Mārtiņš Vilemsons,

Rīgas domes

Sabiedrisko attiecību nodaļas projektu koordinators