Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Rīdziniekus iepazīstinās ar labiekārtošanas risinājumiem Maskavas forštatē, Zolitūdē un Sarkandaugavā

No 6. līdz 8. jūlijam Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta un ainavu darbnīcas “ALPS” eksperti aicina iedzīvotājus uz sarunu par izstrādātajiem publiskās ārtelpas labiekārtošanas risinājumiem Maskavas forštatē, Zolitūdē un Sarkandaugavā.

Interesentiem klātienē būs iespēja apskatīt piedāvātās idejas, tikties ar ekspertiem un uzzināt par risinājumu izstrādes gaitu, Rīgas Tehniskās universitātes un Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolas “RISEBA” studentu darbiem, iedzīvotāju viedokļu iekļaušanu risinājumos un turpmākajām plānotajām darbībām.

Tikšanās notiks:

* 6. jūlijā plkst. 17:30 pagalmā Imantas 16. līnijā 18 Imantā;

* 7. jūlijā plkst. 17:30 zaļajā zonā starp Duntes ielu un Ozolu ielu Sarkandaugavā;

* 8. jūlijā plkst. 17:30 pagalmā Lomonosova ielā 12c Maskavas priekšpilsētā.

Projektā “Daudzfunkcionālas publiskās ārtelpas attīstība Rīgas pilsētas apkaimēs” trīs Rīgas pilsētas teritorijās – Maskavas forštatē, Zolitūdē un Sarkandaugavā – šogad plānots realizēt jaunus labiekārtojuma un teritoriju attīstības projektus. Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolas “RISEBA” un Rīgas Tehniskās universitātes studenti, augstskolu mācībspēku, profesionālu arhitektu un ainavu arhitektu vadībā kopā ar Rīgas pašvaldības speciālistiem kopš 2019. gada pētīja izvēlētās projektu vietas, uzklausīja iedzīvotāju vēlmes un izstrādāja labiekārtojuma un teritoriju attīstības priekšlikumus. Tos šā gada sākumā vērtēja žūrija, un piemērotākajiem risinājumiem tiks izstrādāta būvniecības ieceres īstenošanas dokumentācija, lai jau rudens pusē sāktu tos realizēt.

Labiekārtojuma un teritoriju attīstības projekti tiks finansēti no Rīgas pilsētas infrastruktūras fonda.

Vairāk par projektu lasiet šeit.

Sagatavojusi Inese Pabērza

Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments