Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Rīga un Brēmene turpinās sadarbību, daloties pieredzē informācijas tehnoloģiju un pilsētvides plānošanas jomā

13. jūlijā Rīgas pašvaldības pagaidu administrācijas vadītājs Edvīns Balševics un administrācijas loceklis Aleksejs Remesovs uzņēma Brēmenes parlamenta prezidentu Franku Imhofu ar pavadošo delegāciju.

Franks Imhofs pateicās par sirsnīgo uzņemšanu Rīgā un pretimnākšanu šīs vizītes organizēšanā. Puses atzinīgi izteicās par līdzšinējo ilgstošo Rīgas un Brēmenes sadarbību ekonomiskajā, kultūras un sociālajā jomā, kā arī ieskicēja prioritārās jomas turpmākai sadarbībai.

Viena no jomām, kurā Brēmene gribētu iegūt Rīgas pieredzi, ir informāciju tehnoloģijas. Covid-19 pandēmijas laiks parādīja, ka tieši tās iestādes un uzņēmumi, kuri ir investējuši informāciju tehnoloģijās, šo laiku pārcieta ar mazākiem zaudējumiem. Brēmenes parlamentam izdevās nodrošināt rīcībspēju, vienlaikus apzinoties, ka daudzi pakalpojumi iedzīvotājiem nebija iespējami, piemēram, attāli reģistrēt auto vai noslēgt mājas būvniecības līgumu. Tādēļ Brēmene labprāt uzzinātu par Rīgas pieredzi šajos un E. Balševica pieminētajos veiksmes stāstos par skolu darbību mācību nodrošināšanai e-vidē.

Savukārt viens no jautājumiem, kur Rīga gribētu iegūt Brēmenes pieredzi, ir pilsētas vēsturiskā centra plānošana un uzturēšana. Kā pastāstīja Imhofa kungs, arī Brēmenei šis jautājums šobrīd ir ļoti aktuāls, jo viss vēsturiskais Brēmenes centrs tiek no jauna pārplānots, lemjot, ko no vēsturiskās apbūves atstāt un ko ne un kā piesaistīt cilvēkus pilsētas centram. Tāpat Brēmene ir gatava dalīties pieredzē par pēdējo 20 gadu laikā attīstīto jauno Brēmenes kvartālu, īpaši norādot uz kļūdām, ko viņi attīstības procesā pieļāvuši.

Delegācija Rīgā ieradusies, lai atzīmētu Rīgas un Brēmenes 35 gadu sadarbību un sadraudzību, un tās laikā papildus oficiālajām tikšanām paredzēta arī inovācijas kvartāla VEFRESH apmeklējums, Melngalvju nama apskate un Biķernieku memoriāla apmeklējums.

Rīt, 14. jūlijā plkst. 12, Rīgas Geto un Latvijas Holokausta muzeja teritorijā tiks atklāts Brēmenes iedzīvotāju dāvinājums Rīgai – piemiņas akmens, kas veltīts Otrā pasaules kara laikā Latvijas teritorijā iznīcināto ebreju piemiņai.

Šogad Rīgas un Brēmenes sadraudzība svin 35 gadus, jo draudzības līgums tika parakstīts 1985. gada februārī. Savukārt sadarbību nosaka 1992. gada 22. aprīlī parakstītā atjaunotā vienošanās.

Sagatavojusi Ilze Krūkle,

Rīgas domes

Sabiedrisko attiecību nodaļas projektu koordinatore

Foto: Staņislavs Kokšarovs