Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Valsts kancelejas sagatavotie vizuālie materiāli

Apzinoties to, cik liela nozīme ir sabiedrības izpratnei par pareiziem sejas masku valkāšanas noteikumiem, Valsts kanceleja (VK) sadarbībā ar Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC) izstrādājusi materiālu kopumu, kas šos noteikumus skaidro. Materiāli izmantojami sociālo tīklu, videoekrānu, iekšējā mārketinga, drukas reklāmas un citos kanālos.

Valsts kanceleja aicina ikvienu privātpersonu, uzņēmumu vai iestādi šos materiālus izplatīt maksimāli plaši sev pieejamajos kanālos, jo tikai visiem kopā mums izdosies uzveikt Covid-19 pandēmiju.

Visi materiāli pieejami šeit.

Lai sasniegtu maskas lietošanas maksimālo mērķi – drošu aizsardzību līdzcilvēkiem un sev –, maska jāvalkā pareizi! Maskai jānosedz deguns un zods, labi jāpieguļ sejai. Kad maska ir uzvilkta, to nedrīkst vairākkārt noņemt un atkal uzvilkt un aiztikt seju ar rokām.

Jāatceras, ka divas dienas, pirms parādās Covid-19 saslimšanas simptomi, cilvēks ir infekciozs un var aplipināt tos līdzcilvēkus, ar ko kontaktējies tuvāk par 2 m un ilgāk par 15 minūtēm.

Vairāk informācijas šeit.

Sagatavojusi Egita Diure,

Valsts kancelejas

Stratēģiskās komunikācijas koordinācijas departamenta konsultante