Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Būšnieku ezera dabas takā Ventspilī uzstādītas zivju skulptūras

Centrālās Baltijas jūras reģiona programmas atbalsta ietvaros Būšnieku ezera dabas takā Ventspilī izvietotas septiņas koka zivju sugu figūras un uzstādīts taktilais informatīvais stends par takas iemītniekiem un tuvumā pieejamajām aktivitātēm, informē Ventspils p//i “Komunālā pārvalde”.

Septiņas Būšnieku ezeram raksturīgo zivju sugu figūras izveidojis koktēlnieks Gatis Selderiņš, iespējami detalizēti attēlojot katrai zivs sugai raksturīgo formu, jo skulptūru grupa ir iecerēta gan kā mākslas, gan vides izzināšanas objekts, kas palīdz iepazīt Būšnieka ezeram raksturīgās zivju sugas. Skulptūru grupu veido tādas zivis kā līdaka, līnis, plaudis, rudulis, karūsa, asaris un rauda, un pie tām novietotas informācijas plāksnes ar visu attēloto zivju siluetiem un nosaukumiem latviešu un latīņu valodā.

Skulptūru grupa atrodas ezera austrumu pusē, un tās var apskatīt, ejot no Būšnieku ezera peldvietas autostāvlaukuma virzienā uz Pīpiķu ielas mazdārziņiem.

Projekts īstenots nr. CB786 "Dabas pieejamība visiem (NatAc)" ietvaros, un tā izmaksas sedz Kurzemes plānošanas reģions no ES fonda līdzekļiem.

Sagatavojusi Sigita Znotiņa,

Ventspils pašvaldības

p/i “Komunālā pārvalde”

sabiedrisko attiecību speciāliste