Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Izsludināta “Zemgales kultūras programma 2021”

Zemgales Plānošanas reģions (ZPR) no 2021. gada 3. marta līdz 31. martam izsludinājis kultūras projektu konkursu “Latvijas Valsts mežu un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstītā Zemgales kultūras programma 2021”.

Programmas mērķis ir veicināt Zemgalei raksturīgo kultūras vērtību saglabāšanu, popularizēšanu, attīstību un pieejamību plašai sabiedrībai, sniedzot ieguldījumu Latvijas kultūrvides līdzsvarotā un kvalitatīvā attīstībā. Šā mērķa sasniegšanai finansiāli tiks atbalstīti reģionālas un vietējas nozīmes kultūras projekti, kas īstenoti Zemgales plānošanas reģionā un orientēti uz zemgaļu un sēļu materiālās un nemateriālās kultūras vērtību izzināšanu un daudzināšanu. Tiks atbalstīti jaunrades un pētniecības procesi kultūras jomā, kopienu iniciatīvas, veicinot sabiedrības līdzdalību kultūras pasākumos un projekta aktivitātēs. Projektu iesniedzēji aicināti veicināt profesionālās mākslas pieejamību no attīstības centriem attālākās vietās, tostarp ģimenēm ar bērniem, senioriem un citām iedzīvotāju mērķgrupām. Atbalstu varēs saņemt arī projekti, kas veicinās tradicionālo zināšanu un amata prasmju dokumentēšanu, izpēti, praktizēšanu, popularizēšanu un pārnesi.

Kultūras programmas projektu konkursā var piedalīties jebkura fiziska vai juridiska persona. Fiziska persona, piedaloties kultūras programmas projektu konkursā, var saņemt atbalstu tikai zinātniski pētnieciska vai radoša darba veikšanai.

Šogad projektiem piešķirtais finansējums ir 118 415 eiro, un projektu iesniegšanas termiņš ir 2021. gada 31. marts. Atbalsts būs pieejams projektiem, kas tiks izstrādāti atbilstoši ZKP2021 nolikumam, mērķim un prioritātēm un kurus plānots īstenot no 2021. gada 5. maija līdz 2021. gada 15. decembrim (ieskaitot), bez pagarināšanas iespējām.

Projektu pieteicēji aicināti izvērtēt iespējas 2021. gadā realizēt publiskus pasākumus un iesniegt reāli īstenojamus projektus.

Projektu pieteikumu saskaņā ar ZPR noteiktajiem konkursa termiņiem aicinām iesniegt:

* elektroniski parakstītus ar drošu elektronisko parakstu, sūtot uz e-pasta adresi zpr@zpr.gov.lv ar norādi “Latvijas Valsts mežu un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstītā Zemgales kultūras programma 2021”;

* nosūtot pa pastu (ar nosacījumu, ka pasta zīmogs ir ne vēlāk kā 2021. gada 31. marts) uz adresi: Zemgales Plānošanas reģions, Zemgales kultūras programma 2021, Katoļu iela 2b, Jelgava, LV-3001;

* Zemgales Plānošanas reģiona birojā Jelgavā, Katoļu ielā 2b (ņemot vērā valstī izsludināto ārkārtējo situāciju Covid-19 dēļ, projekta pieteikumu var atstāt ZPR pasta kastītē 1. stāvā).

Gadījumā, ja projekts tiek sūtīts pa pastu vai atstāts ZPR pasta kastītē,  jāatsūta arī tā elektroniskā versija pdf formātā uz zpr@zpr.gov.lv.

Projektu iesniedzējiem 18. martā norisināsies informatīvs seminārs, kurā varēs noskaidrot atbildes uz interesējošiem jautājumiem, ja tādi izstrādes laikā būs radušies. Semināram reģistrēties iespējams šeit: https://ej.uz/ZKP2021.

Līdztekus tam interesentiem iespējams saņemt individuālas konsultācijas pie programmas ieviešanas koordinatores Sanitas Larionovas, rakstot uz sanita.larionova@zpr.gov.lv vai zvanot uz 29272500.

Lejuplādējami dokumenti:

“Latvijas valsts mežu un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstītās Zemgales kultūras programmas 2021” NOLIKUMS

Latvijas valsts mežu un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstītās Zemgales kultūras programmas 2020 PIETEIKUMA VEIDLAPA.

Sagatavojusi Ilze Lujāne,

Zemgales plānošanas reģiona

sabiedrisko attiecību speciāliste