Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Saldū pēc rekonstrukcijas atklāta PII “Zīlīte”

25. februārī laimes sajūta bija Saldus novada pirmsskolas izglītības iestādes (PII) “Zīlīte” kolektīvā, iestādes bērnu un vecāku sirsniņās, jo pēc ievērojamas rekonstrukcijas tika atklāta bērnudārza ēka. Jau 1. martā bērni uzsāks savas ikdienas gaitas jaunajās bērnudārza telpās un piepildīs to ar prieku un čalām.

Šoreiz atklāšanas pasākums notika bez bērniem, kātesot iestādes darbiniekiem, domes vadībai un būvniekiem. Atklāšanas lenti grieza Saldus novada domes priekšsēdētājs Māris Zusts, PII “Zīlīte” vadītāja Zinta Bērante un SIA “Amatnieks” Valdes loceklis Janeks Zizņevskis.

Saldus novada domes priekšsēdētājs Māris Zusts: “Šis bērnudārzs šādas pārmaiņas bija pelnījis jau sen! Īpašu mīļumu rada mūsu bērni, un, ja mēs spējam sakārtot infrastruktūru un radīt bērniem un iestādes darbiniekiem patīkamu vidi, tas vēl jo vairāk priecē. Šajā situācijā ir patiess gandarījums, ka šo projektu esam realizējuši par pašvaldības budžeta līdzekļiem, neņemot aizņēmumu. Vēl notiek visas procedūras, lai jau vasarā bērniem būtu arī jaunas nojumes.”

PII “Zīlīte” piedzīvojusi pamatīgas pārmaiņas, un ēka atdzimusi no jauna. Saldus novada pašvaldības galvenais būvinženieris Normunds Ozoliņš pastāstīja, ka veikta bērnudārza ēkas un virtuves daļas fasādes pamatu siltināšana un dekoratīvā apmetuma apdare. Nomainīti ēkas apkures, ūdensvada, kanalizācijas un elektrības inženiertīkli. Ēkai ierīkots jauns siltummezgls. Pilnībā izremontētas visas sešas grupu telpas, 1. stāva zāle un administrācijas telpas, četri sanmezgli, kāpņu telpas un gaitenis. Visās grupu virtuvēs uzstādītas trauku mazgājamās mašīnas. Ieejas durvis aprīkotas ar kodu atslēgām.

PII “Zīlīte” vadītāja Zinta Bērante pateicās domes vadībai, pašvaldības speciālistiem un būvniekiem par ieguldīto un paveikto darbu, uzsverot, ka tā ir labākā dāvana iestādes 46. dzimšanas dienā, kas būs 3. martā.

Sagatavojusi Zane Šteina,

Saldus novada pašvaldības

sabiedrisko attiecību speciāliste