Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Konkursa “Gada balva sociālajā darbā 2020” uzvarētāji

Starptautiskajā sociālā darba dienā 16. martā Labklājības ministrija (LM) noteikusi konkursa “Gada balva sociālajā darbā 2020” uzvarētājus.

Konkurss tika rīkots jau astoto gadu pēc kārtas ar mērķi apzināt sociālos darbiniekus Latvijā, kuri aktīvi un godprātīgi darbojas sociālā darba praksē – sociālajos dienestos, to struktūrvienībās, ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijās, nevalstiskajās organizācijās un citās sociālo pakalpojumu sniedzēju institūcijās. Šādi tiek pagodināti visprofesionālākie un atsaucīgākie sociālie darbinieki, popularizēta un veicināta sociālā darba attīstība, kā arī celts profesijas prestižs.

LM izveidotā konkursa žūrijas komisija izvērtēja saņemtos pieteikumus konkursa nominācijām un labākos no pretendentiem izvirzīja tālākai iedzīvotāju balsošanai, kas februārī tika organizēta ministrijas mājaslapā.

Nominācijā “Labākais sociālais darbinieks publiskajā sektorā 2020” žūrijas komisijas un iedzīvotāju balsojuma kopvērtējumā visaugstāko novērtējumu ir saņēmusi Ventspils sociālās aprūpes nama “Selga” vecākā sociālā darbiniece Lienīte Millere.

Nominācijā “Labākais sociālais darbinieks nevalstiskajā un privātajā sektorā 2020” žūrijas komisijas un iedzīvotāju balsojuma kopvērtējumā visaugstāko novērtējumu ir saņēmusi nodibinājuma “Sociālā atbalsta un izglītības fonds” Kurzemes ģimeņu atbalsta centra “Liepāja” vadītāja Guna Krēgere-Medne.

Nominācijā “Labākais vadītājs sociālā darba jomā 2020” žūrijas komisijas un iedzīvotāju balsojuma kopvērtējumā visaugstāko novērtējumu ir saņēmusi Siguldas novada pašvaldības Sociālā dienesta vadītāja Kristīne Freiberga.

Saskaņā ar konkursa nolikumu atbilstoši žūrijas lēmumam balva nominācijā “Žūrijas speciālā balva sociālajā darbā 2020” piešķirta Ogres novada Sociālā dienesta vadītājai Sarmītei Ozoliņai.

Papildus konkursa nolikumā noteiktajām nominācijām Labklājības ministrija šogad lēmusi pasniegt vēl vienu apbalvojumu par ieguldījumu sociālās nozares attīstībā, un tas piešķirts VSIA “Piejūras slimnīca” sociālajai darbiniecei, sabiedriskā labuma organizācijas “Latvijas Pensionāru federācija” priekšsēdētājai Aijai Barčai.

Ņemot vērā ar Covid-19 izplatību saistītos ierobežojumus, šogad nenotika tradicionālais uzvarētāju svinīgās apbalvošanas pasākums, taču konkursa uzvarētāju godināšana iemūžināta videomateriālā, kas skatāms šeit.