Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Vebināri “Gribu atgriezties Latvijā! Ar ko sākt?”

Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) Eiropas nodarbinātības dienestu tīkla (EURES) darba mobilitātes konsultanti, sākot ar martu, ik mēnesi Zoom platformā rīkos vebinārus “Gribu atgriezties Latvijā! Ar ko sākt?”, lai mūsu valsts piederīgajiem, kuri dzīvo ārvalstīs, bet vēlas atgriezties Latvijā, sniegtu detalizētāku informāciju par nodarbinātības iespējām Latvijā, izskaidrotu, kādas formalitātes jākārto ārvalstī pirms izbraukšanas un Latvijā atgriežoties, kādu atbalstu un pakalpojumus piedāvā NVA un EURES.

2021. gada pirmajā pusgadā tiešsaistes platformā Zoom norisināsies četri NVA un EURES vebināri “Gribu atgriezties Latvijā! Ar ko sākt?”: 2. martā, 13. aprīlī, 11. maijā un 8. jūnijā no plkst. 16 līdz 17 pēc Latvijas laika.

Lai reģistrētos dalībai vebināros, jāizvēlas jums ērtākais datums un jāaizpilda pieteikšanās anketa:

2. marts: https://forms.gle/ZZMStTe9BhaFaugg7;

13. aprīlis: https://forms.gle/XfgrYbqQf4Zm9nu96;

11. maijs: https://forms.gle/Wfj4GKHVEKgx7Ga26;

8. jūnijs: https://forms.gle/gSuT6QDDEP9cCfX27.

Pievienoties Zoom platformai varēsiet vebināra norises dienā, uzklikšķinot uz saites, kas tiks nosūtīta reģistrētajiem dalībniekiem. Lai piedalītos vebinārā, nepieciešams tikai dators vai viedtālrunis ar interneta pieslēgumu. Austiņas ar mikrofonu un kamera nav obligāta. Jautājumus varēsiet uzdot Zoom platformas sarakstē.

ESF projekta “EURES tīkla darbība Latvijā” vadītāja Līga Baufale: “Latvijas valstspiederīgajiem, kuri dzīvo un strādā ārvalstīs, bet apsver iespēju vai arī jau ir nolēmuši atgriezties Latvijā, ļoti svarīgi būt informētiem par darba tirgus situāciju un darba iespējām Latvijā, kā arī par darbībām, kas jāveic atgriežoties. Piemērota darba atrašana Latvijā un ar pārcelšanos saistītu visu nepieciešamo dokumentu secīga, savlaicīga un pareiza noformēšana ir veiksmīgas atgriešanās priekšnosacījumi. NVA EURES vebināru dalībnieki varēs ne vien saņemt padomus, kā jārīkojas pārceļoties, un iegūt jaunāko informāciju par darba iespējām un dzīves apstākļiem Latvijā, bet arī dalīties ar citiem potenciālajiem remigrantiem un viņu ģimenēm savā pieredzē, kas gūta, risinot ar pārcelšanos saistītus jautājumus. Ja plānojat atgriezties Latvijā, aicinu reģistrēties un piedalīties NVA EURES vebināros “Gribu atgriezties Latvijā! Ar ko sākt?”.”

NVA EURES konsultantu atbalsts pieejams ikvienam!

Ja jums ir papildu jautājumi par darba iespējām Latvijā, sociālo aizsardzību (ģimenes pabalsti, bezdarbnieka pabalsts un tā eksports u. c.) vai starpvalstu nodokļu samaksu, aicinām sazināties ar NVA EURES konsultantiem.

Mājaslapa: www.nva.gov.lv/eures.

E-pasts: eures@nva.gov.lv.

Facebook: www.facebook.com/eureslatvia/.

Linkedin: www.linkedin.com/company/eures-latvia.

Piektdienās no plkst. 13 līdz 15 EURES čats: https://ec.europa.eu/eures/public/chat-with-eures-advisers.