Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Notiks projekta "Zaļā palete/Green Palette" noslēguma konference

Latvijas Pašvaldību savienībā (LPS) pirmdien, 18.jūlijā, notiks biedrības "Eiroreģions "Pleskava, Livonija"", Balvu un Smiltenes novadu pašvaldības un Rēzeknes novada pašvaldības iestādes "Viļānu apvienības pārvalde" īstenotā pārrobežu sadarbības projekta "Zaļā palete / Green Palette" noslēguma konference.

Projekta mērķis ir paaugstināt ieinteresēto personu un iedzīvotāju zināšanu līmeni par dabas resursu ilgtspējīgu izmantošanu, iesaistot dažādas mērķa grupas daudzveidīgās aktivitātēs.

Īstenojot projektu, laikā no 2019.gada 1.augusta līdz šī gada jūlija ir pilnveidoti pieci dažādi risinājumi trīs sadarbības partneru pašvaldībās:  mežu un sausās zāles ugunsgrēku novēršana un lokalizācija; zaļā domāšana, atkritumu apsaimniekošana un izpratnes veicināšana; energoefektivitāte un alternatīvas zaļās enerģijas lietošana; efektīva vietējo ūdenstilpņu apsaimniekošana; pašvaldību sadarbība ārkārtas situāciju novēršanā un reaģēšanā.

Noslēguma konferencē piedalīsies LPS priekšsēdis Gints Kaminskis, Balvu novada domes priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs. Projekta īstenošanā iesaistītie eksperti stāstīs par sasniegtajiem rezultātiem vides pārvaldības uzlabošanā, ugunsdrošības uzlabošanā, kā arī atkritumu apsaimniekošanas uzlabošanā un iedzīvotāju paradumu un zaļās domāšanas veicināšanā.

Pasākums notiks LPS ēkā, Mazajā Pils ielā 1, Rīgā, kā arī tam varēs pievienoties tiešsaistē MS Teams platformā. Konferences sākums: plkst.11:45.