Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Vietnes, kur reģistrēt iespēju palīdzēt Ukrainas iedzīvotājiem un bēgļiem

Šobrīd valsts pārvaldes institūcijas organizē koordinētu atbalsta sniegšanu Ukrainai un Ukrainas pilsoņiem. Ekonomikas ministrija ir komunikācijā ar Latvijas uzņēmējiem un uzņēmējus pārstāvošajām organizācijām, lai apzinātu iespējas sniegt tūlītēju palīdzību, sagādājot pirmās nepieciešamības preces nosūtīšanai uz Ukrainu, nodrošinot ar izmitināšanu Ukrainas bēgļus, kā arī apzinot Latvijas uzņēmēju gatavību nepieciešamības gadījumā piedāvāt darba vietas Ukrainas pilsoņiem.

Ekonomikas ministrija aicina ikvienu  kuriem ir iespēja palīdzēt un kuri ir gatavi iesaistīties ziedošanas akcijā, norādīt savu informāciju šajās vietnēs:

  • uzņēmumi, kas gatavi ziedot preces vai bez maksas uzņemt bēgļus: ej.uz/Ukrainai (informāciju apkopo Ekonomikas ministrija);
  • uzņēmumi, kas gatavi nodarbināt bēgļus: ej.uz/vakancescilvekiemnoukrainas (informāciju apkopo Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra);
  • iedzīvotāji, kas gatavi bezmaksas uzņemt bēgļus: ej.uz/atbalstscilvekiemnoukrainas  (informāciju apkopo biedrība “Gribu palīdzēt bēgļiem”).

Ir izveidota vienotā platforma ukraiņu atbalstam: https://www.ukraine-latvia.com/

Vienlaikus ir aicinājums iedzīvotājiem, kuri ir gatavi palīdzēt, individuāli nedoties uz robežkontroles punktiem, bet gan sazināties ar nevalstiskām organizācijām vai valsts institūcijām, kas koordinē palīdzības sniegšanu un kas informēs, kur un kāda palīdzība nepieciešama.