Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

“Uzticības tilti”: LPS un Latvijas pašvaldības iesaistās projektā Ukrainas pašvaldību ilgtspējīgai attīstībai

15. februārī Eiropas Vietējo un reģionālo pašvaldību padome (CEMR) kopīgi ar Ukrainas Pilsētu asociāciju (AUC) un "U-LEAD ar Eiropu" (U-LEAD) programmas atbalstu prezentēja jaunu projekta “Uzticības tilti” posmu. Šis projekts, kurā aktīvi iesaistījusies Latvijas Pašvaldību savienība (LPS), veicinās Eiropas Savienības dalībvalstu pašvaldību sadarbību ar pašvaldībām Ukrainā un to savstarpējo zināšanu apmaiņu ilgtspējīgai attīstībai. Projekts ilgs līdz 2023. gada septembrim, tajā piedaloties 10 Eiropas valstu pašvaldību asociācijām un 60 pašvaldībām no Eiropas un Ukrainas.

LPS ģenerālsekretāre Mudīte Juhna norādīja: “Gandrīz pirms gada visa Eiropa un pasaule piedzīvoja prātam neaptveramu nežēlību - Krievija iebruka neatkarīgā valstī - Ukrainā, - satricinot visas pasaules drošības situāciju. Visu šo laiku gan Latvija, gan citas valstis palīdz, cik vien tas ir mūsu spēkos, Ukrainai izcīnīt uzvaru. Diemžēl vēl nekas nav galā, mums ir jāturpina palīdzēt. Šīs iniciatīvas “Uzticības tilti” ietvaros esam apņēmības pilni veltīt gan savu laiku, gan zināšanas, lai kopīgi ar citām Eiropas Savienības dalībvalstīm un pašvaldībām kopīgi ietu uz šo mērķi – Ukrainas atjaunošanu.”

No Latvijas projektā iesaistījušās trīs pašvaldības – Kuldīgas novada pašvaldība, kas “Uzticības tiltu” projekta pirmajā ieviešanas posmā noslēgusi Sadarbības līgumu ar Čuhujevas pašvaldību Ukrainā un jaunās iniciatīvas ietvaros sadarbību turpinās. Savukārt Gulbenes un Ķekavas novada pašvaldības projekta ietvaros iegūs jaunas sadraudzības pašvaldības Ukrainā. Kopīgi ar Latvijas Pašvaldību savienību pašvaldības uzņems Ukrainas pašvaldību pārstāvjus vairāku dienu izpētes vizītē, daloties zināšanās un labās prakses piemēros, kas Ukrainas pašvaldībām palīdzēs to atjaunošanā. Tāpat projekta ietvaros Latvijas Pašvaldību savienība rīkos informatīvu forumu par finansējuma iespējām sadarbībai ar Ukrainas pašvaldībām. Šis forums vienlaikus būs arī kā atbalsta pasākums Ukrainai un tās iedzīvotājiem, kas jau divpadsmit mēnešus varonīgi cīnās par savas valsts un visas Eiropas brīvību, neatkarību un demokrātisko vērtību pastāvēšanu.

Projektu “Uzticības tilti” īsteno Eiropas Pašvaldību un reģionu padome sadarbībā ar Ukrainas Pilsētu asociāciju, un to finansē programma “U-LEAD ar Eiropu”. Iniciatīvas mērķis ir atbalstīt Ukrainas pašvaldības to atjaunošanā, izmantojot pašvaldību starptautiskās sadarbības iespējas. Vairāk informācijas par projektu “Uzticības tilti” atradīsiet CEMR tīmekļa vietnē.