Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Mītiņš Ukrainas atbalstam “Bez Tevis nav uzvaras!”

"Pirms gada, 24.februārī, Eiropa piedzīvoja dienu, par ko līdz pēdējam brīdim cerēja, ka tie ir tikai tukši vārdi, neapdomīga iebiedēšanas taktika. Taču diemžēl izrādījās skaudra patiesība - Krievija iebruka neatkarīgā valstī - Ukrainā, satricinot visas pasaules drošības situāciju. Mums - Latvijas iedzīvotājiem tas uzplēsa sāpīgas atmiņas par 30 gadus seniem notikumiem un lika aizdomāties par to, cik droši varam justies, dzīvojot kaimiņos agresoram. Vienlaikus 2022.gada 24.februāris bija diena, kas apliecināja, cik vienoti varam būt, paužot atbalstu ukraiņu tautai. Kopš 24.februāra pašvaldībās ir redzami izkārti Ukrainas karogi un pirms gada - 2.martā, atsaucoties Latvijas Pašvaldību savienības aicinājumam, ikvienā Latvijas pašvaldībā, visās vienlaicīgi, notika atbalsta mītiņi Ukrainas tautai - šajā akcijā bijām vienoti arī ar visu Eiropas Savienību. Vēlreiz - paldies Jums par to! Kā arī pateicos pašvaldībām, kuras Ukrainas kara gadadienā rīkos savus atceres pasākumus. 24.februārī, būs pagājis gads kopš Ukrainā ir sākusies karadarbība, un lai arī ikdienas skrējienā dažkārt tas šķiet kas tāls un vairs ne tik aktuāls, karš turpinās - cilvēki, tostarp bērni, iet bojā, pamet savu dzimteni, valsts tiek izpostīta. Mēs nedrīkstam karu Ukrainā nolikt otrajā vai trešajā plānā, jo tā ir cīņa arī par mūsu neatkarību nākotnē." LPS priekšsēdis Gints Kaminskis. 

Organizācija “Latvijas Pilsoniskā alianse” 24.oktobrī Rīgā, pie Brīvības pieminekļa organizē pasākumu Ukrainas atbalstam “Bez Tevis nav uzvaras”. Aicinām ikvienu paust atbalstu Ukrainas demokrātijai un brīvībai, nosodot Krievijas agresiju un, paužot solidaritāti ar Ukrainas iedzīvotājiem. Aktuālā informācija par mītiņu tiks publicēta Latvijas Pilsoniskās alianses Facebook lapā

Mītiņa dalībniekus aicinām ņemt līdzi Ukrainas un Latvijas karogus, kā arī apģērbā iekļaut Ukrainas karoga krāsas. Tāpat organizatori aicina ņemt līdzi dzeltenus un zilus ziedus, kurus varēs nolikt pie Brīvības pieminekļa.

Mītiņu “Bez Tevis nav uzvaras!” rīko Latvijas Pilsoniskā alianse kopā ar domubiedriem. Organizācija lūdz dalībniekus būt atbildīgiem un cieņpilni izturēties pret ikvienu pasākumā iesaistīto.