Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Detalizēta informācija par VARAM atbalsta programmu atjaunojamo energoresursu izmantošanai mājsaimniecībās

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija ir izstrādājusi atbalsta programm atjaunojamo energoresursu izmantošanai mājsaimniecībās, un tās mērķis ir samazināt un kompensēt iedzīvotājiem tēriņus par pieaugošajiem energoresursiem.

Vienlaikus tas ir solis Latvijas enerģētiskās neatkarības veicināšanas virzienā, kas jo īpaši svarīgi ir,  reaģējot uz Krievijas izvērsto karadarbību Ukrainā. Tas ļaus kāpināt atjaunojamo energoresursu jaudas un sniegs iedzīvotājiem nepieciešamo atbalstu, lai ilgtermiņā samazinātu rēķinus par elektroenerģijas un siltumenerģijas patēriņu.

Ministru kabinetā 1.martā tika apstiprināts Emisijas kvotu izsolīšanas instrumenta finansēto projektu atklāta konkursa nolikums, kas ietver vērtēšanas kritērijus, kā arī projektu pieteikšanas, izskatīšanas, apstiprināšanas un finansējuma piešķiršanas kārtību.

Valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību "Vides investīciju fonds" pieņems un vērtēs projektu iesniegumus, kā arī pieņems lēmumus par finansējuma piešķiršanu vai atteikumu. Vairāk informācijas varat uzzināt Latvijas Vides investīciju fondā konkurss@lvif.gov.lv; tālr. 67 845 111.

Detalizēta informācija par nosacījumiem un semināra ieraksts pieejams VARAM mājaslapā