Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu

Apvienība “Sabiedrība ar dvēseli” darbojas, lai iedzīvotājiem un to apvienībām palīdzētu īstenot ieceres un paveikt nelielus projektus pašu spēkiem. Tas ir atbalsts nevalstiskajām organizācijām vai nereģistrētām iedzīvotāju grupām. Iedzīvotāji raksta projektus, žūrija tos izvērtē, un atbalstītie projekti saņem pašvaldības līdzfinansējumu, lai biedrība vai iedzīvotāju grupa savu ideju varētu īstenot, dodot  savu ieguldījumu sabiedrībai un apkārtējai videi.

Pašvaldību apvienības "Sabiedrība ar dvēseli – Latvija” valde
Edvīns Bartkevičs, valdes priekšsēdētājs, edvins.bartkevics@lps.lv, 29254358
Cilda Purgale, valdes priekšsēdētāja vietniece, Beverīnas novads, pašvaldības domes deputāte, cilda.purgale@gmail.com, 29473182
Ilze Kreišmane, KNHM, kdc@latnet.lv, 29479361
Niko Opdams, KNHM, nicoopdam@inbox.lv; 28396058
 
Reģionālie koordinatori:

Zemgale
Alīna Žukauska, Vecumnieku novads, Projektu koordinatore, alina.zukauska@vecumnieki.lv, 63920596

Kurzeme
 

Latgale
Uldis Skreivers, Līvānu novads, pašvaldības izpilddirektors,uldis.skreivers@livani.lv, 29425922

Indra Upeniece, Līvānu novads, sabiedrisko attiecību speciāliste, indra.upeniece@livani.lv, 26199191

Vidzeme
Evija Zurģe, Raunas novads, pašvaldības domes priekšsēdētāja,evija.zurge@inbox.lv, 22016948

Rīgas reģions
Karīna Miķelsone, Ādažu novads, Attīstības un investīciju daļas vadītāja Vietniece, karina.mikelsone@adazi.lv, 28334197
Inga Pērkone, Ādāzu novads, Attīstības un investīciju daļas projektu vadītāja, inga.perkone@adazi.lv

Iepriekšējais
Nākamais

Es savam novadam!

Šovasar pašvaldību apvienības “Sabiedrība ar dvēseli-Latvija” Valde uzsāka jaunu tradīciju – vasarā apciemot kādu iedzīvotāju iniciatīvas grupu, kas realizē projektu. Pirmā iespēja pat nebija jāmeklē pašiem, vienmēr aktīvais Kocēnu novads Vidzemes reģionā pieteicās pats, proti, apskatīt paveikto aicināja iedzīvotāju iniciatīvas grupa “Kokmuižas laivinieks”.

Un tā, 16. augusta pēcpusdienā apvienības Vidzemes reģiona koordiantore Evija Zurģe kopā ar ilggadējo iedzīvotāju iniciatīvas projektu idejas atbalstītāju un arī apvienības biedru Niko Opdamu devās uz Kocēniem, kur ezera krastā jau gaidīja Kocēnu novada domes Attīstības nodaļas vadītāja vietniece Anta Šulmeistare-Tupreine un Kokmuižas laivinieks vārda vistiešākajā nozīmē. Iedzīvotāju iniciatīvas grupa “Kokmuižas laivinieks” realizē projektu “Es savam novadam”, kurā iegādāta laiva, lai  varētu vizināties pa ezeru, un iegādāti īpaši aprīkoti velosipēdi ģimeņu velobraucieniem.

Kā ciemiņi varējām izbaudīt projekta augļus, jo tikām izvizināti pa ūdensrožu ieskauto ezeru, kā arī iepazināmies ar iniciatīvas grupas pārstāvjiem Judītes Bukšas ģimeni, kam netrūkst ideju arī turpmākai Kocēnu sabiedriskās dzīves kuplināšanai. Jāsaka, ka kārtējo reizi pārliecinājāmies, ka ne vienmēr galvenais ir nauda, ka arī ar mazumiņu var paveikt lielas lietas, ja tās dara no sirds jeb, kā mēs teiktu, ar dvēseli. Un, lai nu kā, dvēseliskuma mūsu tikšanās brīdī netrūka. Iniciatīvas grupai novēlam, lai ideju banka neapsīkst un lai viss iecerētais izdodas!

 

Pašvaldību apvienības “Sabiedrība ar dvēseli-Latvija”

Vidzemes reģiona koordinatore

Evija Zurģe