Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS Finanšu un ekonomikas komitejas sēde 29. janvārī (2019)

29. janvārī notika Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) Finanšu un ekonomikas komitejas sēde, kurā tika aicinātas piedalīties Inta Komisare, Finanšu ministrijas (FM) Pašvaldību finansiālās darbības uzraudzības un finansēšanas departamenta direktore, un Baiba Tisenkopfa, FM Pašvaldību finansiālās darbības uzraudzības un finansēšanas departamenta direktores vietniece, lai vēlreiz informētu par aktuālajiem pašvaldību finanšu jautājumiem pagaidu valsts budžeta darbības laikā, kā arī citām aktualitātēm.

Komitejas sēdē viesojās arī Eiropas Parlamenta deputāte Inese Vaidere un informēja par aktualitātēm Eiropas Parlamenta darbā, par Eiropas Savienības daudzgadu budžetu, par Breksit gaitu, par divējādo pārtikas kvalitāti Eiropā, kā arī par finansējumu (17,7 milj. eiro) Latvijai 2017. gada plūdu seku novēršanai. Inese Vaidere pauda gandarījumu par iespēju uzrunāt pašvaldību pārstāvjus, kā arī uzsvēra, ka Latvijas pašvaldībām ir nepieciešams finansējums infrastruktūras attīstīšanai un teritoriju uzturēšanai, kas sekmētu apdzīvotību. Kā arī nedrīkstētu pieļaut finansējuma samazināšanu kohēzijas un lauksaimniecības politikas sfērās. 

Videoieraksts no komitejas sēdes pieejams LPS interneta vietnē www.lps.lv sadaļā Tiešraides, Videoarhīvs vai šeit

 

Lāsma Ūbele,

LPS padomniece finanšu un ekonomikas jautājumos

 

Pašvaldību finansiālā darbība pagaidu valsts budžeta laikā un citas aktualitātes