Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS Finanšu un ekonomikas komitejas sēde 27. novembrī (2018)

27. novembrī tika aizvadīta ikmēneša Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) Finanšu un ekonomikas jautājumu komitejas sēde, kurā tika skatīti šādi jautājumi:

1. Par izmaiņām publiskas personas zemes nomas un apbūves tiesības noteikumos un publiskas personas mantas iznomāšanas noteikumos. Informēja FM Juridiskā departamenta Iepirkumu politikas un valsts nekustamo īpašumu pārvaldīšanas politikas nodaļas vadītājas vietniece Inga Bērziņa un vecākā eksperte Sabīne Ālmane.

2018.gada 1.jūnijā stājās spēkā Ministru kabineta 20.02.2018. noteikumi Nr. 97 “Publiskas personas mantas iznomāšanas noteikumi”, kas aizstāja Ministru kabineta 08.06.2010. noteikumus Nr. 515 “Noteikumi par publiskas personas mantas iznomāšanas kārtību, nomas maksas noteikšanas metodiku un nomas līguma tipveida nosacījumiem”.

Savukārt š.g. 1.jūlijā stājās spēkā Ministru kabineta 19.06.2018. noteikumi Nr. 350 “Publiskas personas zemes nomas un apbūves tiesības noteikumi”, kas aizstāja Ministru kabineta 30.10.2007. noteikumus Nr. 735. Noteikumi tika izstrādāti ar mērķi pilnveidot publiskas personas piederošā vai piekrītošā zemesgabala vai tās daļas nomas regulējumu.

2. Par finansējumu pašvaldībām 2019. gadā pagaidu valsts budžeta darbības laikā. Informēja Finanšu ministrijas Pašvaldību finansiālās darbības uzraudzības un finansēšanas departamenta direktore Inta Komisare.

Savukārt LPS padomniece juridiskajos jautājumos Vineta Reitere informēja par likumprojektu “Grozījumi Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā” (Likumprojekts Saeimā pieņemts 1.lasījumā).Valsts kancelejas sagatavotais likumprojekts paredz grozīt “Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma” 4. pantu, mainot mēnešalgas noteikšanas principu Saeimas ievēlētām, apstiprinātām un ieceltām amatpersonām, kā arī Saeimas un pašvaldību domju deputātiem. Likumprojekts paredz, ka grozījumi stāsies spēkā 2019.gada 1.janvārī.

Videoieraksts no komitejas pieejams šeit

Lāsma Ūbele,

LPS padomniece finanšu un ekonomikas jautājumos

 

Publiskas personas mantas iznomāšanas noteikumi
Publiskas personas zemes nomas un apbūves tiesības noteikumi
Informācija par pagaidu budžeta jautājumiem
Grozījumi Atlīdzības likumā
Sēdes protokols