Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS ar Finanšu ministriju pārrunās 2023.gada valsts budžeta sagatavošanas aktualitātes

Foto:Pixabay

Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) Finanšu un ekonomikas komitejas sēdē, 18.oktobrī, ar Finanšu ministrijas pārstāvjiem plānots pārrunāt 2023.gada valsts budžeta sagatavošanas aktualitātes.

Finanšu ministrijas Tautsaimniecības analīzes departamenta direktore Inta Vasaraudze komitejas locekļus iepazīstinās ar aktualizētajām makroekonomikas rādītāju prognozēm un vispārējām valdības budžeta bilancēm 2023.-2025.gadam.

Par pašvaldību budžeta jautājumiem 2022.gada izpildes kontekstā un 2023.gada budžeta sagatavošanas procesu sēdē informēs Finanšu ministrijas Pašvaldību finansiālās darbības uzraudzības un finansēšanas departamenta direktore Inta Komisare un Pašvaldību finansiālās darbības uzraudzības un finansēšanas departamenta direktores vietniece, Pašvaldību finansiālās darbības uzraudzības un analīzes nodaļas vadītāja Baiba Tisenkopfa.

Komitejas locekļiem būs iespēja sēdes laikā pārrunāt arī citus aktuālos jautājumus 2023.gada valsts budžeta kontekstā.

Tāpat darba kārtībā iekļauts jautājums par grozījumiem likumā "Par nekustamā īpašuma nodokli": par nekustamā īpašuma nodokļa piemērošanu pašvaldībai piederošajai zemei vai tās daļai, uz kuru pastāv likumiskās zemes lietošanas tiesības. Šo jautājumu uzaicināti skaidrot pārstāvji no  Tieslietu ministrijas.

Finanšu un ekonomikas komitejas sēde notiks LPS telpās, Mazajā Pils ielā 1, kā arī attālināti, MS Teams platformā. Tiešraidē sēdi varēs redzēt LPS mājaslapā, sadaļā "Tiešraides, Videoarhīvs".

Makroekonomisko rādītāju prognozes un vispārējās valdības budžeta bilances 2023.-2025. gadam
Pašvaldību budžeta jautājumi 2022. gada izpildes kontekstā un 2023. gada budžeta sagatavošanas process
Izglītības un kultūras nozares aktualitātes ar ietekmi uz pašvaldību budžetiem
LPS viedoklis – iespējamie risinājumi 2022./2023.g siltumapgādes sezonā