Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Komitejā pārrunā pašvaldību budžetu 2024.gadam jautājumus

Šī gada 31.oktobrī notika Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) Finanšu un ekonomikas komitejas sēde, kurā izskatīja jautājumus par iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumiem, aizņēmumiem un galvojumiem, dabas resursa nodokli u.c. Sēdi vadīja LPS priekšsēdis Gints Kaminskis.

Sēdes VIDEO iespējams noskatīties ŠEIT.

Komitejā Finanšu ministrijas (FM) Pašvaldību finansiālās darbības uzraudzības un finansēšanas departamenta direktore Inta Komisare informēja par gaidāmo iedzīvotāju ienākuma nodokļa IIN) ieņēmumu izpildi 2023.gadā. Tāpat viņa klātesošajiem pastāstīja par prognozētajiem IIN ieņēmumiem pašvaldību budžetā, IIN ieņēmumu garantijām un sadalījumu pa ceturkšņiem, pašvaldību finanšu izlīdzināšanu, papildu valsts budžeta dotāciju pašvaldībām u.c.

Sēdes dalībnieki tika informēti arī par iespēju pašvaldībām samazināt 2024.gadā plānoto valsts aizdevuma pamatsummas atmaksu. Savukārt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Vides aizsardzības departamenta direktore Rudīte Vesere prezentēja plānotās izmaiņas dabas resursu nodokļa maksājumu sadalē starp valsts un pašvaldību budžetiem no 2024.gada.

Visbeidzot komitejas sēdes izskaņā Labklājības ministrijas valsts sekretāra vietniece Elīna Celmiņa stāstīja par grozījumiem Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā, ņemot vērā paredzēto valsts budžeta līdzfinansējumu 2024.gadā un turpmākajos gados aprūpes mājās pakalpojuma nodrošināšanā bērniem ar invaliditāti, kuriem ir izsniegts Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisijas atzinums par īpašas kopšanas nepieciešamību.

 

 

Finanšu ministrija - Par pašvaldību budžetu 2024. gadam un ietvaram 2024. - 2026. gadam