Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Pašvaldību pārstāvjus iepazīstina ar izglītības kvalitātes monitoringa rīku priekšrocībām

Foto: Pixabay

Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) Izglītības un kultūras komitejas sēdē pirmdien, 23.janvārī, pašvaldību pārstāvjiem bija iespēja iepazīties ar izglītības kvalitātes monitoringa rīku priekšrocībām.

Izglītības un zinātnes ministrija patlaban ir izstrādājusi trīs galvenos monitoringa rīkus – risku identificēšanas sistēmu, absolventu monitoringa rīku un skolu tīkla efektivitātes rīku, sēdē informēja ministrijas  Politikas iniciatīvu un attīstības departamenta vecākais eksperts satura jautājumos Rinalds Gulbis. Viņš uzsvēra, ka monitoringa rīku rezultātu praktiskā pielietojuma virzieni ir dažādi – tos var izmantot gan politikas veidotāji un ieviesēji, mācību iestāžu dibinātāji, izglītības iestādes, augstskolu reflektanti, kā arī tie  izglītojamie, kuri ir nolēmuši mainīt izglītības iestāde.

Sēdes laikā tika sniegta informācija par turpmākajiem izglītības kvalitātes monitoringa attīstības posmiem, normatīvo aktu noteiktajiem deleģējumiem starp institūcijām, kas iesaistītas izglītības sistēmā, kā arī nozīmīgākajiem atbalsta procesiem un rīkiem valsts līmenī.

Pašvaldības ar monitoringa rīkiem tiks iepazīstinātas un apmācības notiks vasaras beigās, kad lielākā daļa rīku būs izstrādāti un būs arī pētījumu rezultāti, solīja R. Gulbis.

Sēdes videoierakstu var noskatīties ŠEIT.

 

 

IZM prezentācija