Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS Izglītības un kultūras komitejas 9. februāra sēde ar IZM ministri

Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) Izglītības un kultūras komitejas sēdē ceturtdien, 9.februārī, pašvaldību pārstāvjiem bija iespēja iepazīties ar Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) redzējumu par darba grupas “Bērncentrēts un cilvēkresursu efektīvs skolu tīkls” plānoto sastāvu, darba organizāciju un sasniedzamajiem rezultātiem.IZM piedāvāja darba grupā iekļaut pa vienam pārstāvim no katra plānošanas reģiona, pārstāvot divas valstspilsētas un trīs  novada pašvaldības ar nosacījumu, ka: deleģētais pārstāvis ir domes priekšsēdētājs, tā vietnieks izglītības jautājumos vai izglītības komitejas vadītājs un deleģētā pašvaldība pēdējos divos gados veikusi apjomīgu skolu tīkla reorganizāciju (reorganizējusi trīs vai vairāk vispārējās izglītības iestādes, neieskaitot pirmsskolas izglītības iestādes).

Debašu rezultātā Izglītības un kultūras komitejas locekļi vienojās, ka darbam darba grupā deleģētais pārstāvis ir domes priekšsēdētājs, tā vietnieks izglītības jautājumos, izglītības komitejas vadītājs vai pašvaldības deputāts un tiek deleģēti pašvaldību pārstāvji: viens no valstspilsētām, pa vienam no novadiem, ievērojot reģionālo pārklājumu, pa vienam no Rīgas valstspilsētas un  PieRīgas pašvaldībām, kā arī viens no pašvaldībām, kas ir no ES ārējās robežas pašvaldībām.

Informāciju par deleģētajiem pārstāvjiem līdz 2023.gada 14.februārim pašvaldības nosūta  Latvijas Pašvaldību savienībai. LPS Padomniece  Izglītības un kultūras jautājumos Ināra Dundure darba grupas sastāvu saskaņo ar plānošanas reģioniem un līdz 2023.gada  20.februārim darba grupas sastāvu iesniedz Izglītības un zinātnes ministrijai.

LPS Izglītības komitejas darbā piedalījās IZM ministre Anda Čakša, Ministres padomnieks (stratēģiskās komunikācijas jautājumos) Sergejs Ancupovs, IZM Izglītības departamenta direktore Edīte Kanaviņa, IZM Izglītības departamenta vecākā eksperte skolu tīkla jautājumos Ramona Urtāne.

LPS Izglītības komitejas sēdi vadīja komitejas vadītāja, LPS valdes locekle Rita Vectirāne.

Ramona Urtāne (IZM) Bērncentrēts un cilvēkresursu efektīvs skolu tīkls
Jānis Upenieks (LPS) Vispārējo vidējās izglītības iestāžu un to raksturojošo parametru attēlošana kartē(s)