Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Komitejā informē par higiēnas prasībām izglītības iestādēs un izglītības ekosistēmu

Šī gada 2.jūnijā Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) Izglītības un kultūras komitejas sēdē klātesošos informēja par higiēnas prasībām izglītības iestādēs, izglītības ekosistēmas attīstību u.c.

Komitejas VIDEO ierakstu iespējams noskatīties ŠEIT!

Sēdi vadīta komitejas priekšsēdētāja, Jelgavas valstspilsētas domes priekšsēdētāja vietniece Rita Vectirāne.

Sanāksmē Veselības inspekcijas Sabiedrības veselības departamenta vadītāja Solvita Muceniece informēja par higiēnas prasībām izglītības iestādē, kas īsteno vispārējās pamatizglītības, vispārējās vidējās izglītības, profesionālās pamatizglītības, arodizglītības vai profesionālās vidējās izglītības programmas. Viņa uzsvēra, ka Ministru kabineta noteikumu Nr.610 24. punktā, kā arī 27.1. un 27.2. apakšpunktā minētās prasības attiecībā uz dušas ierīču skaitu un 27.3. apakšpunktā minētās prasības ir obligātas no 2023. gada 1. septembra.  Jāņem vērā, ka turpmāk minētajām izglītības iestādēm būs jāievēro obligātā  prasība, ka minimālā platība mācību telpā vienam skolēnam ir 2 kvadrātmetri. Vairāk informācijas zemāk pievienotajā prezentācijā.

Savukārt Izglītības kvalitātes valsts dienesta projekta Atbalsts priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas samazināšanai vadītāja Inese Vilāne prezentēja izglītības ekosistēmas attīstības stratēģijas struktūru un vadlīnijas Latvijas pašvaldībām.

Sēdes noslēgumā I.Vilāne un SIA Dynamic University valdes locekle Līna Dzene stāstīja par atbalsta pasākumu ieviešanas pašvaldībām stratēģiskā dokumenta izstrādi Priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas prevencijas sistēma un ieviešanas plāns. Vairāk informācijas zemāk pievienotajā prezentācijā.

 

Higiēnas prasības vispārējās pamatizglītības, vispārējās vidējās izglītības un profesionālās izglītības iestādēm
Priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas prevencijas sistēmas pilnveide un ieviešanas plāns