Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Komitejas sēdē informē par izglītības kvalitātes monitoringa sistēmu

Šī gada 4.septembrī notika Latvijas Pašvaldību savienības Izglītības un kultūras komitejas sēde, kas tika rīkota sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju (IZM). Pasākumā informēja par izglītības kvalitātes monitoringa sistēmu – datu, rīku un pētījumu kopums izglītības kvalitātes pilnveides atbalstam.

Sēdes videoierakstu iespējams noskatīties ŠEIT!

Komitejā klātesošos iepazīstināja ar izglītības kvalitātes monitoringa sistēmas galvenajām aktualitātēm, tai skaitā normatīvo aktu izstrādi, monitoringa rīku attīstību, sadarbību ar pašvaldībām ilgtermiņā un nacionālajiem, starptautiskajiem salīdzinošajiem pētījumiem. Par to stāstīja  IZM valsts sekretāra vietniece, Politikas iniciatīvu un attīstības departamenta direktore Ilze Saleniece un IZM Politikas iniciatīvu un attīstības departamenta vecākais eksperts Rinalds Gulbis.

Tāpat pasākuma laikā informēja par izglītības kvalitātes monitoringa rīkiem kā atbalsta instrumentiem pašvaldībām. IZM Izglītības departamenta vecākā eksperte Kristiāna Cielava stāstīja par skolu efektivitātes monitoringa rīku. Savukārt pedagogu pieprasījuma – piedāvājuma prognozēšanas un nodarbinātības modelēšanas rīku prezentēja IZM Profesionālās un pieaugušo izglītības departamenta vecākā eksperte Laura Vikšere un Rīgas Tehniskās universitātes profesore Andra Blumberga.

 

Izglītības kvalitātes monitoringa sistēma