Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Apakškomitejā pārrunā aktuālos jautājumus dzīvojamo māju pārvaldības jomā

Foto: Pixabay

Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) Mājokļu apakškomitejas sēdē pārrunāti aktuālie dzīvojamo māju pārvaldības, privatizācijas, īres līgumu un citi jautājumi.

Ekonomikas ministrijas (EM) Juridiskā departamenta direktors Kaspars Lore informēja klātesošos par nosacījumiem dzīvojamo māju privatizācijas pabeigšanā un kooperatīvo (paju) māju īpašuma tiesību sakārtošanā.

Savukārt par aktuālajiem jautājumiem dzīvojamo māju pārvaldības jomā pastāstīja EM Mājokļu departamenta direktors Martiņš Auders. Viņš uzsvēra, ka ministrijas izstrādātā likumprojekta “Daudzdzīvokļu dzīvojamo māju pārvaldīšanas likums” mērķis ir radīt tiesiskos priekšnoteikumus daudzdzīvokļu dzīvojamo māju efektīvai pārvaldīšanai un tas regulēs dzīvokļu īpašnieku, dzīvokļu īpašnieku kopības, kopīpašnieku, dzīvojamo māju pārvaldnieku u.c. dzīvojamās mājas pārvaldīšanā iesaistīto personu tiesības un pienākumus.

Visbeidzot pasākuma izskaņa norisinājās klātesošo diskusija par kārtību, kādā ir slēdzami jauni īres līgumi par iepriekš pašvaldības sniegtās palīdzības ietvaros uz nenoteiktu laiku izīrētajām dzīvojamā telpām.

Sēde notika 2023.gada 3.martā. Pasākuma laikā demonstrētās prezentācijas pieejamas pielikumā.

 

Aino Salmiņš 

Padomnieks tautsaimniecības jautājumos

Likumprojekts «Daudzdzīvokļu dzīvojamo māju pārvaldīšanas likums»
Par privatizācijas un zemes izpirkšanas procesu gaitu un priekšlikumiem to pabeigšanai sapratīgā termiņā