Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Komitejā pārrunāja inovāciju, mūžizglītības, informācijas tehnoloģiju jautājumus

Foto: Ādažu novada pašvaldība

Šī gada 9.februārī Ādažu Kultūras centrā norisinājās Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) Reģionālās attīstības un sadarbības komitejas sēde. Pasākums vienlaikus bija projekta "Latvijas pašvaldību sadarbības veicināšana un labas pārvaldības stiprināšana" Pašvaldību sadarbības tīkla "Valstspilsētu sadarbība ar apkārtējiem novadiem" 6.seminārs.

Pasākumu ar uzrunu atklāja Ādažu novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Karīna Miķelsone.

Semināra ievadā tā apmeklētājus LPS padomnieks IT jautājumos Guntars Krasovskis iepazīstināja ar labo pieredzi – Latvijas Pašvaldību informācijas un komunikācijas  tehnoloģiju asociācijas izveidi, kas LPS struktūrvienībā darbojas kā brīvprātīga profesionālu organizācija.

Valsts administrācijas skolas direktore Agita Kalviņa informēja par publiskās pārvaldes digitālo akadēmiju, Valsts kancelejas Inovācijas laboratorijas vadītāja Evija Taurene iepazīstināja ar Inovāciju laboratoriju un to, kādas iespējas tā sniedz pašvaldībām. “Mūsdienu valsts pārvalde nespēj būt efektīva, reaģēt uz pārmaiņām, neizmantojot inovatīvas metodes. Jebkura inovācija sākas ar iniciatīvu,” atzina E. Taurene.

Savukārt Latvijas Universitātes Telpiskās attīstības plānošanas profesionālās maģistra studiju programmas direktors Pēteris Šķiņķis  pastāstīja par LU projektu "Pašvaldību speciālistu mūžizglītības programmu teritoriju attīstības plānošana". Seminārā uzstājās arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) Valsts ilgtspējīgas attīstības plānošanas departamenta Reģionālās attīstības plānošanas nodaļas vecākā eksperte Indra Ciukša, atklājot, kā uzlabot pašvaldības un plānošanas reģionu kapacitāti attīstības plānošanas un īstenošanas jautājumos. VARAM kolēģe Baiba Zvejniece informēja par viņas vadīto projektu, kura mērķis ir celt pašvaldību kapacitāti to darbības efektivitātes un kvalitātes uzlabošanai administrtatīvi teritoriālās reformas kontekstā, lai tās spētu nodrošināt tām likumā noteikto autonomo funkciju izpildi salīdzināmā kvalitātē.

Semināra noslēgumā dalībnieki apmainījās ar idejām un ierosinājumiem darba grupās.

Latvijas Pašvaldību savienība

Ādažu novada pašvaldība