Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS ar ministri Ingu Bērziņu pārrunā aktualitātes vides un reģionālās attīstības jomā

Foto: Valsts kanceleja

Šī gada 24.janvārī Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) Reģionālās attīstības un sadarbības komitejas sēdē pašvaldību vadītāji, speciālisti un nozaru eksperti ar vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministri Ingu Bērziņu pārrunāja aktualitātes jautājumā par investīciju programmu, informācijas un komunikācijas tehnoloģiju attīstību, pašvaldību klientu apkalpošanas centru darbību u.c.

Komitejas sēdi vadīja Ādažu novada domes priekšsēdētāja Karīna Miķelsone.

Pasākuma video erakstu iespējams noskatīties ŠEIT.

Sēdē I.Bērziņa informēja klātesošos par galvenajiem uzdevumiem, kas veicami nozarē tuvākajā laikā, tai skaitā plānoto valsts investīciju programmu pašvaldībām. No 2025.gada paredzēts, ka pašvaldībām būtu pieejams mērķēts atbalsts ieguldījumiem skolu ekosistēmas izveidei, kas ietvertu investīcijas izglītības iestāžu sakārtošanai, autoceļu infrastruktūrai un transportam. Ņemot vērā pašvaldību vajadzības un izstrādājot programmu, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija sadarbosies ar Izglītības un zinātnes ministriju un Satiksmes ministriju. Tāpat ministre vēlas mazināt birokrātiju aizņēmumu jomā, sekmēt digitalizācijas attīstību. Viņa arī informēja par turpmākajiem iespējamiem soļiem vides aizsardzības jomas nodošanai Klimata un enerģētikas ministrijas pārziņā.

Vienlaikus pašvaldību vadītāji komitejas sēdē I.Bērziņai un ministrijas vadošajiem speciālistiem izteica bažas par gaidāmo apjomīgo Latvijas pasta nodaļu slēgšanu novados, kas radīs nozīmīgas negatīvas sekas pasta pakalpojuma pieejamībā iedzīvotājiem. Norisinājās arī diskusija par pašvaldību klientu apkalpošanas centru kapacitāti un iespējamo sniegto pakalpojumu paplašināšanas iespējām, akcentējot arī valsts atbalsta iespējas.