Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Komitejā ar satiksmes ministru pārrunā izaicinājumus un budžeta prioritātes transporta nozarē

Latvijas Pašvaldību savienībā (LPS) 12.oktobrī pašvaldību vadītāji un speciālisti tiksies ar satiksmes ministru Kasparu Briškenu, lai pārrunātu izaicinājumus un nākamā gada valsts budžeta prioritātes transporta nozarē.

Sēdes VIDEO iespējams noskatīties ŠEIT!

Pašvaldības uzklausīja ministra redzējumu un sniedza arī savu viedokli par finansējumu autoceļu infrastruktūras attīstībai, tai skaitā tranzītielām un mērķdotāciju pašvaldību ceļiem, sabiedriskā transporta pieejamību, kā arī mobilitāti un tās nozīmi skolu tīkla un slimnīcu tīkla reformā, Latvijas pasta pakalpojumu pieejamību, dzelzceļa infrastruktūru, zaļo kursu utt.

Tikšanās notika LPS Tautsaimniecības komitejas ietvaros. Tikšanos vadīja LPS priekšsēdis Gints Kaminskis, bet komiteju – Bauskas novada domes priekšsēdētājs Aivars Okmanis.

Viens no būtiskiem komitejas sēdes jautājumiem bija par skolēnu pārvadājumu organizāciju, skolēnu autobusu iekļaušanu kopējā autobusu sistēmā, kā arī valsts budžeta dotācija zaudējumu segšanai sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējiem.

Tāpat notika diskusija par sabiedriskā transporta pakalpojuma organizēšanas modeli iekšzemes reģionālās nozīmes dzelzceļa maršrutos un uzstādījumiem ilgtspējīga integrēta sabiedriskā transporta Rīgas metropoles areāla pilsētas mobilitātes plāna izstrādē.

Sēdē piedalījās Satiksmes ministrijas, AS “Pasažieru vilciens”,  SIA “Autotransporta direkcija”, Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācijas un Plānošanas reģionu pārstāvji.

 

A.Salmiņš: par aktualitātēm transporta nozarē
Autotransporta direkcija: Maršrutu tīkls 2.0
Ardenis: Infrastruktūras un industriālo projektu attīstība