Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS ar veselības ministri pārrunās reģionālo un lokālo slimnīcu finansēšanas jautājumu

Foto: Pixabay

Latvijas Pašvaldību savienība ceturtdien, 16.februārī, tiksies ar veselības ministri Līgu Meņģelsoni, un viens no aktuālajiem jautājumiem, ko plānots pārrunāt, ir finansējums reģionālajām un lokālajām slimnīcām, ņemot vērā energoresursu un citu cenu un pakalpojumu pieaugumu.

Šī būs pirmā LPS un veselības ministres tikšanās pēc viņas apstiprināšanas amatā, tāpēc vispirms tiks uzklausīts L. Meņģelsones redzējums par veselības nozares attīstību un veicamajiem darbiem, budžeta aktualitātēm un valdības deklarācijā iekļautajiem uzdevumiem.

Saistībā ar budžetu plānots pārrunāt jautājumu par finansējumu reģionālajām un lokālajām slimnīcām, kam saistībā ar energoresursu, pakalpojumu un citu resursu cenu pieaugumu ir ievērojami palielinājušies izdevumi. LPS no savas puses arīdzan vēlas dzirdēt ministres redzējumu par atsevišķiem valdības deklarācijā iekļautajiem uzdevumiem, kas attiecas uz pašvaldībām, piemēram, slimnīcu tīkla sakārtošana, primārās veselības aprūpes lomas palielināšana uz pacientu orientētas veselības aprūpes nodrošināšanā, kā arī pašvaldību funkciju pārskatīšana un precizēšana veselības aprūpes jomā.

Tikšanās ar ministri notiks LPS Veselības un sociālo jautājumu komitejas ietvaros, un tā sāksies plkst.15. Komitejas sēdi tiešraidē varēs vērot LPS mājaslapā, sadaļā "Tiešraides/Videoarhīvs".