Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu

Šajā sadaļā atrodama informācija par aktualitātēm jaunatnes jomā – jaunumi, notikumi, apmācības, semināri, videokonferences, projekti, kas attiecas vai varētu būt interesanti pašvaldībām un pašvaldībās strādājošajiem jaunatnes lietu speciālistiem/jaunatnes darbiniekiem.

Iepriekšējais
Nākamais

NVO un jauniešu centru pārstāvji aicināti pieteikties mācību programmai “Ceļā uz iecietīgāku sabiedrību”

Biedrība “Līdzdalības platforma” aicina nevalstisko organizāciju (NVO) un jauniešu centru pārstāvjus pieteikties bezmaksas mācību programmai “Ceļā uz iecietīgāku sabiedrību”. Pirmais seminārs norisināsies no 5. līdz 7. oktobrim, un pieteikšanās pasākumam ir līdz 30. septembrim.

Mācību programmas mērķis ir stiprināt NVO kapacitāti neiecietības izpausmju mazināšanā un reaģēšanā uz diskriminācijas un naida runas/noziegumu izpausmēm. NVO, tai skaitā arī organizācijām, kas strādā ar jauniešiem, ir nozīmīga loma neiecietības mazināšanā. Nevalstiskajam sektoram ir liela sabiedrības un konkrēto grupu uzticība, ciešs kontakts ar iedzīvotājiem un iespējas uzrunāt sabiedrību interesantā un uzrunājošā formā.

Šī mācību programma ir veidota kā izglītības, metodikas un atbalsta resurss organizācijām iecietības veicināšanas jomā, un tā turpināsies no 2021. gada oktobra līdz 2022. gada aprīlim.

Mācību programma sastāv no trīs posmiem:

2021. gada 5.–7. oktobris: mācību ievadseminārs

Seminārs aptvers teorētiskās un praktiskās sesijas par dažādām neiecietības izpausmēm, t.sk. diskrimināciju, naida runu un naida noziegumiem, NVO aktīvo lomu iecietības veicināšanā un izglītību cilvēktiesību jomā. Dalībniekiem būs iespēja iepazīties ar labās prakses piemēriem un praktiskajām metodēm, ko viņi varēs izmantot savā darbā naida runas mazināšanai un iecietības veicināšanai. Trīs dienu semināra rezultātā dalībnieki izstrādās savas iniciatīvas, vērstas uz konkrētas mērķa grupas vai plašākās sabiedrības izglītošanu saistībā ar neiecietības mazināšanu, kuras īstenos nākamajā programmas posmā.

2021. gada oktobris–2022. gada marts: iniciatīvu īstenošana

Dalībnieki 6 mēnešu laikā, savstarpēji sadarbojoties, sagatavo un novada izglītojošo pasākumu kādai sabiedrības grupai ar mērķi paaugstināt izpratni par naida runas, diskriminācijas un neiecietības jautājumiem un veicināt iecietību. Iniciatīvu ieviešanas laikā dalībniekiem tiks sniegts mentoru atbalsts, kas palīdzēs nodrošināt aktivitāšu kvalitāti un sasniegt plānotus rezultātus.

2022. gada 6.–7. aprīlis (provizoriski)*: izvērtēšanas un pieredzes dalīšanas seminārs

Divu dienu apmācību seminārs, kura dalībniekiem būs iespēja dalīties ar savu pieredzi un praksi, izvērtēt ieviesto iniciatīvu rezultātus un ietekmi, kā arī iegūt nepieciešamās papildu zināšanas un prasmes turpmākas darbības nodrošināšanai naida runas, diskriminācijas, neiecietības novēršanas jomā, kā arī sabiedrības saliedētības un iecietības veicināšanai.

Mācību programmā aicināti  piedalīties:

  • nevalstisko organizāciju pārstāvji, kas šobrīd strādā vai vēlas stiprināt savu kapacitāti darbam ar neiecietības jautājumiem, kā arī organizācijas bez pieredzes, kas vēlas īstenot iniciatīvas iecietības veicināšanas  jomā;
  • organizācijas un iestādes, kas strādā ar jauniešiem;
  • NVO, kuras strādā ar mazāk aizsargāto grupu pārstāvjiem – jauniebraucējiem (migrantiem, bēgļiem), mazākumtautībām, personām ar invaliditāti, seksuālajām minoritātēm u.c.

Dalībai programmā var pieteikties līdz 2021. gada 30. septembrim, aizpildot pieteikuma formu: https://forms.gle/3u8YcZjzHBVyzPza8