Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Ināra Mūrniece: ticība sava novada attīstībai un izaugsmei – tā ir vērtība

Saeimas priekšsēdētājas Ināras Mūrnieces uzruna LPS 31. kongresa dalībniekiem.

 

A. god. Kaminska kungs!

Cienītie un godātie pašvaldību deputāti un pašvaldību ļaudis!

Sirsnīgi sveicu jūs visus, pulcējoties uz Latvijas Pašvaldību savienības 31. kongresu!

Tas ir pirmais kongress, kas sasaukts pēc administratīvi teritoriālās reformas un pašvaldību velēšanām. Šie abi notikumi sāk jaunu laikmetu pašvaldību dzīvē. Vēlu sekmes visiem valstspilsētu, novadu vadītājiem un pašvaldību deputātiem, kuri guva vēlētāju uzticību.

Vietējā vara ieliek pamatus drošības un uzticēšanās sajūtai, patriotismam un cilvēku apziņai par nākotnes iespējām savā valstī. Ja ģimene ir sabiedrības pamats, tad pašvaldība un savs novads iemieso valsts esamību cilvēka ikdienas dzīvē.

Tieši tādēļ aicinu jaunievēlētās domes turēt godā demokrātijas principus, strādāt atklāti, tiesiski, īpaši veicināt prasmi savstarpēji sarunāties un sadarboties.

Pēc reformas jaunajām pašvaldībām ir jāspēj apliecināt savu varēšanu sasniegt mērķus, kuru vārdā novadu reforma vispār sākās.

Reformas mērķis bija izveidot ekonomiski daudz spēcīgākas pašvaldības, kas spēj piesaistīt investīcijas, nodrošināt līdzsvarotāku attīstību un sniegt kvalitatīvus pakalpojumus.

Mēs visi vēlējāmies, lai tiktu mazināta plaisa starp lielajām pilsētām un lauku reģioniem; lai zustu nevienlīdzība starp novadiem; lai novados neveidotos nomales. Lai neviens mūsu valsts iedzīvotājs nejustos aizmirsts, nepamanīts, nevajadzīgs!

Jo ticība sava novada attīstībai un izaugsmei, pārliecība par nākotnes izredzēm sev un savai ģimenei — tā ir vērtība!

Godātie kongresa delegāti!

Šis ir arī LPS jubilejas gads. Vēlos teikt lielu paldies Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdim Gintam Kaminskim par aktīvu, konstruktīvu un profesionālu darbu. LPS vienmēr ir bijis nozīmīgs un cienījams sadarbības partneris Saeimai.

Lai jums sekmīgs kongress, lai arī jaunajā valstspilsētu un novadu statusā arvien izdodas parādīt mūsu pašvaldību un Pašvaldību savienības spēku un varēšanu!

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece

Rīgā, 2021. gada 20. augustā