Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

RK debatēs par ES kaimiņattiecību politiku uzsver Latvijas pašvaldību aktivitātes

9. decembrī Eiropas Reģionu komitejas plenārsesijā Latvijas delegācijas Eiropas Reģionu komitejā vadītājs Gints Kaminskis debatēs par Eiropas Savienības (ES) kaimiņattiecību politiku uzsvēra sadarbības nozīmīgumu ar Austrumu partnerības valstu pašvaldībām, lai kopīgi uzlabotu mūsu iedzīvotāju dzīves kvalitāti un veicinātu pašvaldību izaugsmi.

“Vēlējos dalīties pieredzē, ka, lai gan jau kādu laiku Austrumu partnerības valstu pieredzes apmaiņas vizītes notikt nevar, jo īpaši pēdējos mēnešos, mēs mudinām Latvijas pašvaldības aktīvi īstenot sadarbības aktivitātes ar Austrumu partnerības valstīm attālināti. Aktivitātes neapstājas, jo šogad mēs gatavojamies nākamajam gadam, izvērtējam iespējamās nacionālās un Eiropas Savienības prioritātes, lai nākamgad jau stāvētu pie starta līnijas un uzreiz būtu gatavi kvalitatīvam skrējienam,” uzsvēra G. Kaminskis.

Arī ES kaimiņattiecību un paplašināšanās komisārs Olivērs Vārheji (Olivér Várhelyi) uzsvēra pašvaldību kapacitātes lomu attīstības sadarbībā, jo īpaši jautājumā par pakalpojumu nodrošināšanu iedzīvotājiem un Austrumu partnerības politikas skaidrošanā iedzīvotājiem. ES komisārs tāpat atzinīgi novērtēja Eiropas Reģionu komitejas priekšlikumu izveidot Austrumu partnerības akadēmiju publiskajai administrācijai un norādīja, ka Eiropas Komisija nāks klajā ar priekšlikumu par akadēmijas izveidi nākamā gada sākumā. “Mēs paļaujamies uz jūsu plašo prasmju loku, un es un mana komanda labprāt uzklausīsim jūsu idejas,” diskusijas noslēgumā pauda O. Vārheji.