Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Apstiprināti Ministru kabineta ieteikumi “Valsts pārvaldes vērtības un ētikas pamatprincipi”

Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) informē, ka Ministru kabineta (MK) 2018. gada 21. novembra sēdē tika apstiprināti MK ieteikumi “Valsts pārvaldes vērtības un ētikas pamatprincipi”, kas aizstās Ministru kabineta 2001. gada 9. janvāra instrukciju nr. 1 “Ierēdņa uzvedības principi”.

Ieteikumi nosaka valsts pārvaldes vērtības un ētikas (uzvedības un rīcības) pamatprincipus, kurus ievēro MK padotībā esošās iestādes un tajās nodarbinātie – amatpersonas, ierēdņi un darbinieki. Šo ieteikumu mērķis ir veicināt vienotu izpratni par valsts pārvaldes vērtībām un uz tām balstītiem ētikas pamatprincipiem, kā arī tiem atbilstošu rīcību, sekmējot labu pārvaldību un vairojot sabiedrības uzticēšanos.

Ņemot vērā, ka pašvaldības ir daļa no valsts pārvaldes, kā arī katrai pašvaldībai ir izstrādāti un apstiprināti savi ētikas kodeksi, aicinām iepazīties ar ieteikumiem un nepieciešamības gadījumā pārņemt no ieteikumiem labos piemērus un risinājumus.

Ar ieteikumiem un to anotāciju var iepazīties šeit.

Kristīne Kinča,

LPS padomniece juridiskajos jautājumos