Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Rēzeknes tiesa atzīst pašvaldības kompetenci reglamentēt deputātu atalgojuma noteikšanas kārtību

Latvijas Pašvaldību savienības rīcībā ir Rēzeknes tiesas 18. februāra spriedums, kurā atzīts, ka, nosakot pašvaldības deputāta atlīdzību, pašvaldība (Rēzeknes novads) ir rīkojusies atbilstoši normatīvajam regulējumam. Spriedumā atzīts, ka pašvaldības kompetence ir reglamentēt deputātu atalgojuma noteikšanas kārtību, ievērojot Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā noteikto maksimālo deputāta atlīdzības apmēru. Tādējādi apstiprināts LPS iepriekš vairākkārt paustais, ka pašvaldības, aprēķinot deputātu atalgojumu, ir rīkojušās atbilstoši normatīvajam regulējumam un nav pārkāpušas likumu.

“Valsts kontroles paustie pārmetumi pašvaldībām nav bijuši pamatoti, un līdz ar to Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam nav pamata sodīt pašvaldību deputātus. Aicinām turpināt darbu pie Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma sakārtošanas par atlīdzības noteikšanu pašvaldību deputātiem, padarot to vienkāršu, saprotamu un viegli piemērojamu, mazinot dažādas likuma normu interpretācijas iespējas,” uzsver LPS priekšsēdis Gints Kaminskis.

Plašāks ieskats iepriekš LPS paustajā un situācijas aprakstā:

https://www.lps.lv/lv/zinas/lps/4318-lps-jau-ilgstosi-noradijusi-uz-nepilnibam-vienotaja-atlidzibas-sistema

https://www.lps.lv/lv/zinas/lps/4472-sanaksme-par-pasvaldibas-deputatu-atlidzibu

Ar minētā Valsts kontroles revīzijas ziņojuma galvenajiem secinājumiem var iepazīties šeit: http://www.lrvk.gov.lv/butiski-jamaina-pasvaldibu-deputatu-atlidzibas-sistema/.

 

Plašāka informācija:

Kristīne Kinča,

Latvijas Pašvaldību savienības

padomniece juridiskajos jautājumos

Tālrunis: +371 67508526

Mobilais tālrunis: +371 26818781

E-pasts: kristine.kinca@lps.lv

 

Informāciju sagatavojusi

Jana Bunkus,

Latvijas Pašvaldību savienības

Komunikācijas nodaļas vadītāja,

padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos

Tālrunis: +371 67508530

Mobilais tālrunis: +371 29170955

E-pasts: Jana.Bunkus@lps.lv

www.lps.lv

 

Twitter: @lps_lv; @BRUXLps

Facebook: @PasvaldibuSavieniba