Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Videokonference par digitālo saziņu ar valsti un dzīves situāciju e-risinājumiem

9. maijā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) sadarbībā ar Latvijas Pašvaldību savienību aicināja pašvaldību darbiniekus piedalīties vebinārā (interneta tiešraides pasākumā) “Digitālā saziņa ar valsti: dzīves situācijās noderīgi e-risinājumi”. Videotiešraide bija skatāma gan LPS vietnē, gan vietnē mana.latvija.lv.

Lai veicinātu sabiedrības informētību un prasmes izmantot izstrādātos digitālos risinājumus, VARAM 2018. gada aprīlī uzsāka visaptverošu integrēto mācību un komunikācijas programmu “Mana Latvija.lv. Dari digitāli”. Programmā notiek gan nacionāla, gan reģionāla līmeņa informatīvi pasākumi, kas tiek organizēti sadarbībā ar partneriestādēm, sniedzot sabiedrībai plašu informāciju par valsts izstrādātajiem e-risinājumiem un to izmantošanas iespējām. Tāpat liela nozīme tiek pievērsta sabiedrības izglītošanai un informācijas nodošanai vieglā un saprotamā veidā, ko uztic programmas laikā izglītotiem “digitālajiem aģentiem” – publiskās pārvaldes darbiniekiem un citu organizāciju pārstāvjiem, kuri ikdienas pienākumu veikšanā saskaras ar lielu sabiedrības daļu un var informēt un izglītot par e-pakalpojumiem, e-rīkiem un e-vides drošību.

Tiešraides pasākumā tika stāstīts par integrētās mācību un komunikācijas programmas “Mana Latvija.lv. Dari digitāli!” digitālo aģentu mācībām pašvaldību un to iestāžu darbiniekiem, e-adreses izveidošanu privātpersonai un pilnvarojuma došanu citai personai skatīt savu e-adresi un pilnvarotā e-pakalpojuma izmantošanas iespējām – palīdzību darbam ar e-pakalpojumiem.

Tīklošanās pasākumā piedalījās VARAM Publisko pakalpojumu departamenta Projektu vadības nodaļas vecākā projekta koordinatore Liene Strazdiņa, VARAM Publisko pakalpojumu departamenta Vienas pieturas aģentūras nodaļas vadītāja Maija Anspoka un SIA “Baltijas Datoru akadēmija” pārstāves - pasniedzēja Svetlana Baigozina un Elīna Plāne.

Ar dažādu dzīves situāciju aprakstiem interesenti var iepazīties vietnē mana.latvija.lv un sekot programmas norisēm Facebook kontā.

Kontakti informācijai par mācībām: Elīna Plāne, tālrunis: +371 28729288, e-pasta adrese: elina.plane@bda.lv

 

Tiešraides videoieraksts pieejams LPS vietnē www.lps.lv/lv/tiesraides-videoarhivs vai šeit.

Digitālā saziņa ar valsti: dzīves situācijās noderīgi e-risinājumi
E-Adrese
Pakalpojumu pieteikšanas kanāls - pilnvarotais e-pakalpojums