Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Videokonference par regulāru Covid-19 testēšanu sociālās aprūpes centru iemītniekiem un darbiniekiem

18. decembrī Latvijas Pašvaldību savienība rīkoja videokonferenci, lai informētu pašvaldības un sociālās aprūpes centrus par epidemioloģisko situāciju sociālās aprūpes centros un plānoto regulāro Covid-19 testēšanu sociālās aprūpes centru iemītniekiem un darbiniekiem, kā arī citiem aktuāliem jautājumiem.

Sanāksmes videoieraksts pieejams LPS vietnes www.lps.lv sadaļā “Tiešraides, videoarhīvs – Videoarhīvs" vai sekojot šai saitei.

Pasākumā piedalījās Veselības ministrijas (VM) valsts sekretāre Daina Mūrmane-Umbraško un VM Veselības aprūpes departamenta Ārstniecības kvalitātes nodaļas vadītāja Sanita Janka, Slimību profilakses un kontroles centra Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) laboratorijas galvenais speciālists dr. Sergejs Ņikišins, Veselības inspekcijas, Nacionālā veselības dienesta, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta un Labklājības ministrijas pārstāvji.

Videokonferenci vadīja LPS priekšsēdis Gints Kaminskis.

Nacionālais veselības dienests (NVD) informēja par kārtību, kādā notiek Covid-19 pacientu transportēšana uz dzīvesvietu gadījumos, ja vairs nav nepieciešama ārstēšanās stacionārā: pacienta nogādāšanu dzīvesvietā ārstniecības iestādēm apmaksā NVD atbilstoši faktiskajiem izdevumiem, t. i., pārvadātāja piestādītajam rēķinam. Pašvaldību atbalsts nepieciešams, lai apzinātu pārvadātājus, kuri gatavi sniegt šādu pakalpojumu, jo nereti problēma ir tieši pārvadātāju trūkums. LPS aicina iepazīties ar NVD sniegto informāciju, skatoties videokonferences ierakstu no 59:40 minūtes.

Videokonferencē J. Perevoščikovs informēja par aktuālo situāciju reģionos saistībā ar Covid-19 izplatību un iespējamām inficēšanās vietām. Savukārt S. Ņikišins sniedza detalizētu informāciju par testa veikšanas iespējām, veidiem un norisi, ko iespējams noskatīties videokonferences ierakstā no 31:17 minūtes.

Ilze Rudzīte,

LPS padomniece veselības un sociālajos jautājumos

Atšķirība testos Covid-19 specifiskajā diagnostikā, un kurās situācijās kādus testus ir labāk izmantot