Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS pārstāvji Satversmes tiesā

21. janvārī LPS vecākais padomnieks Māris Pūķis un padomniece juridiskajos jautājumos Kristīne Kinča piedalījās Satversmes tiesas sēdē ar lietas dalībnieku piedalīšanos lietā nr. 2020-37-0106 “Par Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma pielikuma “Administratīvās teritorijas, to administratīvie centri un teritoriālā iedalījuma vienības” 28.2., 28.19. un 35.4. apakšpunkta atbilstību Latvijas Republikas Satversmes 1. un 101. pantam, Eiropas vietējo pašvaldību hartas 4. panta trešajai un sestajai daļai, kā arī 5. pantam”, vērtējot Skultes pagasta pievienošanu Saulkrastu novadam un Ikšķiles pilsētas un Tīnūžu pagasta pievienošanu Ogres novadam.

Tiesas sēde ar lietas dalībnieku piedalīšanos notika attālināti videokonferences režīmā.

Sēdes videoieraksts pieejams Satversmes tiesas (ST) YouTube kanālā šeit.

Iesakām noskatīties visu tiesas sēdi, bet jo īpaši LPS padomnieku uzstāšanos no 29:51 līdz 47:15 (Māris Pūķis) un no 47:29 līdz 54:07 (Kristīne Kinča), kā arī turpinājumā viņu atbildes un skaidrojumus uz ST tiesnešu uzdotajiem jautājumiem.