Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS un Valsts kontrole vienojas par turpmāko sadarbību

23. februārī Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdis Gints Kaminskis tikās ar valsts kontrolieri Rolandu Irkli, lai pārrunātu līdzšinējo un turpmāko sadarbību, kā arī šogad plānotos galvenos darbus.

Sarunā Gints Kaminskis uzsvēra, ka līdzšinējā sadarbība ar Valsts kontroli (VK) bijusi laba un sekmīga, tomēr to var pilnveidot un stiprināt savstarpējo komunikāciju, iesaisti, piemēram, iepazīstoties ar revīzijas ziņojumu pirms tā publicēšanas.

Tāpat VK var palīdzēt novērst nepilnības normatīvajos aktos, kuros noteiktas neizpildāmas prasības. Ja normatīvu pārkāpumus konstatē gandrīz visiem, kurus revidē, tad, visticamāk, problēma nav revidējamās vienībās, bet normatīvajā aktā. Vienlaikus pēc revīzijām būtu vērtīgi un lietderīgi, ja VK savā informācijā sabiedrībai dalītos arī ar konstatētajiem labajiem piemēriem un pozitīvo praksi, kas kalpotu kā paraugs un zināšanas citiem.

Savukārt Rolands Irklis informēja, ka šobrīd Valsts kontrole pašvaldībām gatavo revīziju darbā balstītu materiālu ar ieteikumiem attīstības plānošanas procesu, institucionālās sistēmas, pakalpojumu un citu jomu pilnveidei pēc administratīvi teritoriālās reformas noslēguma un jauno pašvaldību izveides. Valsts kontroles atbalsts pašvaldībām vērsts uz lietu sakārtošanu pirms reformas.

Liene Užule,

LPS Komunikācijas nodaļas vadītāja

padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos