Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Pieejamas vadlīnijas masveida vakcinācijas pret Covid-19 centru plānošanai

18. martā Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) rīkoja kārtējo pašvaldību vadības tikšanos ar Vakcinācijas projekta biroja vadību. Tajā norisinājās diskusija par liela mēroga vakcinācijas pret Covid-19 centru plānošanu un vakcinācijas organizēšanu lielajās pilsētās un novados.

Pirmā līmeņa vakcinācijas centros plānots vakcinēt 45 000 cilvēku nedēļā, savukārt otrā līmeņa vakcinācijas centros – 8000 cilvēku nedēļā. Vairāk informācijas par vakcinācijas centru izvietojumu reģionos, telpu nodrošinājumu, pakalpojumu sniedzēju atlases pamatprincipiem pieejama zemāk pievienotajā prezentācijā.

Vakcinācijas projekta birojs ir izstrādājis masveida vakcinācijas centru plānošanas vadlīnijas. Šīs vadlīnijas sniedz norādes visiem masu vakcinācijas centru īpašniekiem vai apsaimniekotājiem, kas jāņem vērā, veidojot masu vakcinācijas centrus: kāds tehniskais nodrošinājums vajadzīgs, kā jāveido centra iekārtojums, un kādi Covid-19 izplatības ierobežošanas līdzekļi jāizmanto, lai centru darbība būtu droša un vakcinācija norisinātos pēc iespējas ātrāk un efektīvāk. Ieteikumi ir attiecināmi uz visiem centriem neatkarīgi no to veida vai izmēriem. Jebkurš telpu īpašnieks vai apsaimniekotājs var pārliecināties, kādas papildu darbības var veikt, lai organizētu centra darbību, kas būtu drošs gan tā apmeklētājiem, gan personālam.

Liene Užule,

LPS Komunikācijas nodaļas vadītāja

Covid 19 liela mēroga vakcinācijas centru sagatavošanas gaita
MASVEIDA VAKCINĀCIJAS CENTRU PLĀNOŠANAS VADLĪNIJAS