Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Latvijā pašvaldībām joprojām augstāks iedzīvotāju uzticības līmenis nekā valdībai

Latvijas iedzīvotāji joprojām lielāku uzticēšanos pauž pašvaldībām, kas ir tuvu vidējiem rādītājiem Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) valstīs kopumā, turklāt uzticēšanās līmenis joprojām ir augstāks nekā valsts pārvaldes institūcijām, tostarp Ministru kabinetam.

Saskaņā ar OECD 2021.gadā veikto aptauju, valdībai Latvijā uzticas 25% iedzīvotāju, kas ir zemāks rādītājs, nekā OECD valstīs vidēji, savukārt vietējām pašvaldībām uzticēšanos pauduši 42,1% aptaujāto, kas ir tuvu vidējiem OECD valstu rādītājiem - 46,9%. Tāpat iedzīvotāji izrādījuši lielāku uzticēšanos ierēdņiem, lai gan arī tā ir zemāka nekā pašvaldībām - 35,24%.

Tāpat iedzīvotāji diezgan negatīvi novērtējuši valdības gatavību reaģēt uz nākotnes pandēmijām - pozitīvu atbildi snieguši 25% iedzīvotāju, kas ir krietni vien zemāk, nekā vidēji starp aptaujātajām valstīm (49%).

Vienlaikus Latvijas iedzīvotāji uzrādījuši visai augstu apmierinātības līmeni administratīvajiem pakalpojumiem - pozitīvu vērtējumu sniedzis 61% respondentu, kas ir ļoti tuvu OECD valstu vidējam rādītājam - 63%. Tomēr sabiedrība uzskata, ka ir jādara vēl vairāk, lai uzlabotu ilgtermiņa valsts plānošanu un sagatavotību.

Viss OECD pētījums pieejams ŠEIT.