Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Bauskas novadā svinīgi atklāta Gailīšu pagasta bibliotēka

Bauskas novada Uzvaras pamatskolas telpās februāra beigās atklāta Gailīšu pagasta bibliotēka. Bibliotēkas vadītāju Ilgu Pētersoni sveica Saeimas deputāts un VARAM parlamentārais sekretārs Artūrs Toms Plešs, Bauskas novada domes vadība un deputāti, Bauskas Centrālās bibliotēkas vadītāja Māra Kuļikauska, Uzvaras pamatskolas pārstāvji un citi sveicēji.

Atklāšanas pasākuma dalībniekiem tika prezentēta daļa no Latvijas –Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas projekta “Biznesa bibliotēku potenciāla attīstība uzņēmējdarbības veicināšanai pašvaldībās” (BUSINESS BAG) rezultatīvajiem rādītājiem – izremontētās bibliotēkas telpas, iegādātais informācijas tehnoloģiju aprīkojums, bibliotēkas mēbeles un iegādātā literatūra.

Iepriekš Gailīšu pagasta bibliotēka atradās Gailīšu pagasta pārvaldes ēkas telpās. Pārbūvētās un izremontētās Uzvaras pamatskolas telpas ir lieliski piemērotas mūsdienīgas bibliotēkas vajadzībām. Plašās telpas sadalītas vairākos blokos – lasītāju stūris, datortelpa, jauniešu zona, kā arī daļa telpas ir atstāta brīva, lai to varētu ērti aprīkot pēc nepieciešamības vieslekcijām, meistarklasēm, spēlētu spēles un citām aktivitātēm.

Būvuzņēmējs SIA “Kvintets M” latbilstoši īgumam veica Gailīšu pagasta bibliotēkas – Uzvaras vidusskolas telpu grupas vienkāršoto atjaunošanu un teritorijas labiekārtojuma vienkāršoto atjaunošanu saskaņā ar arhitektes Sandras Smolijas izstrādātajām apliecinājuma kartēm un interjera dizaina risinājumiem.

Gailīšu pagasta bibliotēkas kopējās būvniecības izmaksas ir 92 241,08 eiro (t.sk. PVN).  Mēbeļu iegādes izmaksas Gailīšu bibliotēkai: 14 881,05 eiro (ar PVN). Mēbeļu piegādi veica SIA “FL Birojs”.

Būvdarbus veica SIA “Kvintets M” par kopējo summu 87 981,88 eiro (ar PVN).  Būvuzraudzību nodrošināja SIA “Būvētika” par kopējo summu 4259,20 eiro (ar PVN).

Projektā “Biznesa bibliotēku potenciāla attīstība uzņēmējdarbības veicināšanai pašvaldībās” pārvērtības piedzīvoja arī Jaunsaules un Ozolaines bibliotēka, kur būvdarbus veica SIA “Latbūvnieks”. Jaunsaules bibliotēkas telpu pārveidošana izmaksāja 46 485 eiro, Ozolaines bibliotēkai – 31 934 eiro.

Īstenotā pārrobežu sadarbības projekta mērķis ir uzlabot infrastruktūru un celt to darbinieku kapacitāti ar mērķi nodrošināt inovatīvu uzņēmējdarbības atbalsta centra vidi, kā arī nodrošināt bibliotēkās kvalitatīvus biznesu atbalstošus pakalpojumus, attīstīt uzņēmējdarbības atbalsta bibliotēku tīkla potenciālu un iespējas.

Projekta vadošais partneris ir Lietuvas Pasvales rajona pašvaldība, projekta partneris – Bauskas novada pašvaldība.

Projekta kopējās izmaksas ir 375 920,31 eiro, kur Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums ir 319 532,26 eiro, valsts līdzfinansējums – 18 796,02 eiro un Bauskas novada pašvaldības līdzfinansējums – 37 592,03 eiro.

Sagatavojis Artūrs Dulbe,

Bauskas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciālists