Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Konferences "Kur tu esi, skolotāj?" materiāli

Lai aktualizētu skolotāju trūkuma problēmas un spriestu par iespējamajiem risinājumiem, Latvijas Universitātes (LU) Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāte sadarbībā ar Latvijas Pašvaldību savienību (LPS) piektdien, 10. decembrī, organizēja tiešsaistes konferenci “Kur tu esi, skolotāj?”.

Konferences atklāšanā klātesošos uzrunāja izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece, Latvijas Universitātes rektors profesors Indriķis Muižnieks un Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdētājs Gints Kaminskis.

"Skola nav tikai izglītības iestāde – vieta, kur bērns iegūst zināšanas savas karjeras veidošanai nākotnē. Tā ir arī drošā vieta ikvienam bērnam, tā ir vieta, kur notiek socializācija un dažādu turpmākai dzīvei nepieciešamo prasmju apgūšana. Un tā visa pamatā ir pedagogs. Tāpēc mums visiem kopā ir jāmaina sabiedrības attieksme pret pedagogu, novērtējot viņu devumu mūsu bērnu kā personību veidošanā, mums ir jārada pedagogos pārliecība, ka viņi ir ļoti vajadzīgi," uzrunājot konferences dalībniekus, pauda LPS priekšsēdis Gints Kaminskis.

Latvijas Pašvaldību savienības padomniece izglītības un kultūras jautājumos Dr.sc.admin Ināra Dundure dalījās LPS apkopotajos datos balstītā analīzē par pedagogu trūkumu un slodzēm, savukārt LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes dekāne profesore Linda Daniela iepazīstināja ar aktuālajiem datiem par skolotāju sagatavošanu Latvijas Universitātē. Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) priekšsēdētāja Inga Vanaga informēja par LIZDA pētījumu par aktuālajām vakancēm izglītības iestādēs.

Otrajā konferences daļā profesore Linda Daniela piedāvāja iespējamos risinājumus problēmas mazināšanai, savukārt Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) pārstāve Dace Jansone skaidroja IZM redzējumu par skolotāju sagatavošanas programmu attīstību. Izglītības kvalitātes valsts dienesta Kvalitātes novērtēšanas departamenta direktors Rolands Ozols klāstīja par sadarbību ar augstākās izglītības iestādēm un aktuālajiem izglītības kvalitātes nodrošināšanas pasākumiem.

Par pašvaldību skolu pieredzi mācību procesa organizācijā stāstīja Rīgas valstspilsētas pašvaldības Izglītības pārvaldes Vispārējās izglītības skolu nodaļas vadītāja Anita Pēterkopa, Ādažu vidusskolas direktors Česlavs Batņa, Rīgas Klasiskās ģimnāzija direktors, filozofijas skolotājs, pedagoģijas doktors Romans Alijevs, kā arī Daugavpils valstspilsētas Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova.

LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes pārstāve Santa Dreimane iepazīstināja ar iniciatīvu “Latvijas Universitātes skolu tīkls”.

 

 

Anitas Pēterkopas prezentācija
Lindas Danielas prezentācija - Aktuālie dati par skolotāju sagatavošanu
Lindas Danielas prezentācija - LU piedāvātās iespējas
LPS padomnieces Ināras Dundures prezentācija
Česlava Batņas prezentācija
Marinas Isupovas prezentācija
Romana Alijeva prezentācija
Rolanda Ozola prezentācija
Santas Dreimanes prezentācija
Ingas Vanagas prezentācija