Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Kuldīgā viesojas sadraudzības pilsētas Čuhujivas delegācija

10. maijā, divu dienu vizītē Kuldīgā ieradusies delegācija no sadraudzības pilsētas Ukrainā - Čuhujivas. Čuhujivas mēru Galinu Minajevu un viņas kolēģes uzņēma Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inese Astaševska, iepazīstinot ar pašvaldības labo praksi un idejām, Kuldīgas novada īstenotajiem Eiropas Savienības investīciju projektiem, energoefektīvu tehnoloģiju izmantošanas iespējām, kā arī  Kuldīgas paveikto ceļā uz UNESCO.
 
Čuhujivas pašvaldības vadītāja pauda prieku par Latvijas un Ukrainas ciešo sadarbību un novērtēja Kuldīgas novada sniegto atbalstu Ukrainas iedzīvotājiem. Galina Minajeva iepazīstināja ar pašvaldības darbu un pilsētas ikdienu kara apstākļos – lai arī joprojām notiek kara darbība un dzīve pēc Krievijas iebrukuma pilnībā mainījusies, pilsēta dara visu, lai iespējami ātri atjaunotu nopostīto dzīvojamo fondu, atsāktos uzņēmējdarbība un tiktu nodrošinātas darba iespējas, iedzīvotāji atgrieztos mājās.
48% no pilsētas infrastruktūras tikusi nopostīta – daļa dzīvojamās zonas iznīcināta pilnībā. Tāpēc pašvaldības lielākā prioritāte šobrīd ir ēku atjaunošana, kas ar dažādu projektu atbalstu tiek mērķtiecīgi īstenota, kā arī iedzīvotāju drošība un civilās aizsardzības stiprināšana.
 
Galina Minajeva un Inese Astaševska vizītes laikā pārrunās abu pašvaldību sadarbības memorandu un atbalsta iespējas, kā arī kopīgu projektu īstenošanu. Čuhujivas pašvaldības vadītāja pastāstīja, ka daudzi bērni visu kara darbības laiku tā arī nav pametuši pilsētu, tāpēc pauda cerību īstenot kopīgus projektus, kas ļautu viņiem viesoties Latvijā, gūt jaunu pieredzi, lai kaut nedaudz aizmirstos no kara šausmām.
 
Pēc vizītes Kuldīgas novada domē, Ukrainas pašvaldības pārstāvji devās ekskursijā pa pilsētu, klātienē apskatot unikālo vecpilsētu, kā arī iepazīstoties ar iestāžu - “Kuldīgas siltumtīkli,” Kuldīgas slimnīca” “Kuldīgas novada sporta skolas” sniegtajiem pakalpojumiem. Viesus uzņems arī kristīgā labdarības organizācija “Tabitas Sirds,” kas plecu pie pleca ar Kuldīgas novada iedzīvotājiem sniegusi nozīmīgu atbalstu Ukrainai, delegācija viesosies arī “Adatu Fabrikā,” kā arī Ukrainas iedzīvotāju izmitināšanās centrā Kabilē.
 
Ukrainas pašvaldības pārstāvju delegācija Latvijā no 8. līdz 12. maijam tiek rīkota Latvijas Pašvaldības savienības īstenotā projekta “Uzticības tilti” ietvaros.

Informāciju sagatavoja Kuldīgas novada pašvaldība