Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Ķekavas novadā viesojas Ukrainas delegācija no Novij Bilous

No 9. līdz 11. maijam Ķekavas novada pašvaldībā viesojas Novij Bilous (Novyi Biolus) pašvaldības pārstāvji, lai projekta “Uzticības tilti” ietvaros iepazītos ar labās prakses piemēriem ilgtspējīgai pašvaldības attīstībai, kā arī pārrunātu turpmāko sadarbību Ukrainas pašvaldības atjaunošanas atbalstam.

Novij Biolous mēru Dmitro Fedorovu, viņa vietnieku Anatoliju Kruholu un Eiropas Vietējo un reģionālo pašvaldību padomes pārstāvi Staņislavu Taranu Ķekavas novada pašvaldībā uzņēma domes vadība un pašvaldības kolēģi, kā arī Ukrainas kara bēgļu koordinatore Irina Bondarčuka. Vizītes laikā pārrunāti Ķekavas novada pašvaldības īstenoties Eiropas Savienības (ES) investīciju projekti, energoefektīvu tehnoloģiju izmantošanas iespējas, kā arī pieredze izglītības procesu un sabiedriskās drošības nodrošināšanā.

Kā norādīja Novij Bilous mērs, “esam maza pašvaldība, kas dibināta pirms trīs gadiem. Projekta ietvaros atbraucām uz Latviju, lai mācītos no Ķekavas novada pašvaldības un pielietotu labās prakses piemērus arī Novij Bilous.” D.Fedorovs uzsvēra – brīdī, kad Ukraina pievienosies ES, pašvaldība vēlas būt gatava izmantot visas tās sniegtās iespējas, lai atjaunotu un attīstītu Novij Bilous.

Vizītes laikā delegācija viesojās Baložu vidusskolā, kur iepazinās ar izglītības procesu organizēšanu, aplūkoja moduļu tipa piebūvi un projektā pielietotos energoefektivitātes risinājumus. Ukrainas delegācija apmeklēja arī pašvaldības komunālās saimniecības, iepazīstoties ar Baložos un Ķekavā izmantoto ūdens apgādi un atjaunojamiem energoresursiem. Tāpat pašvaldības pārstāvji apmeklēja reģionālo pašvaldības policiju, uzzinot par tās veicamo darbu un tam izmantoto materiāltehnisko nodrošinājumu.

Ķekavas novada pašvaldības pārstāvji iepazīstināja ar trīs projektiem, kas īstenoti ar ES investīciju fonda atbalstu – dienas aprūpes centru “Gaismas iela” Ķekavā, kas jau drīzumā sniegts sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumus Ķekavas sociālās aprūpes centra apmeklētājiem, kā arī energoefektivitātes paaugstināšanas projektiem PII “Ieviņa” un Baldones pilsētas pārvaldes ēkā. Tāpat pašvaldības pārstāvji mācību vizītes laikā iepazinās ar atjaunojamo resursu izmantošanu lokālā siltumapgādē Baldonē, apmeklēja Ukrainas kara bēgļu izmitināšanas centru Baldonē un Jaunu ideju centru Ķekavā.

Ukrainas pašvaldību delegācijas vizīti Latvijā organizē Latvijas Pašvaldību savienība sadarbībā ar Eiropas Vietējo un reģionālo pašvaldību padomi (CEMR), Ukrainas Pilsētu asociāciju (AUC) un programmu “U-LEAD ar Eiropu” (U-LEAD). Mācību vizītes Latvijas pašvaldībās organizē Gulbenes, Ķekavas un Kuldīgas novadu pašvaldības. Pasākumi notiek projekta “Uzticības tilti” ietvaros, kura mērķis ir veicināt Eiropas Savienības dalībvalstu pašvaldību sadarbību ar pašvaldībām Ukrainā un to savstarpējo zināšanu apmaiņu ilgtspējīgai attīstībai.

Informāciju sagatavoja Ķekavas novada pašvaldība