Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS diskutē par pedagogu atalgojuma finansēšanas modeli

Šī gada 22.janvārī  notika Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) Izglītības un kultūras komitejas sēde, kurā pārrunāja aktualitātes par skolu tīkla reformu un pedagogu atalgojuma finansēšanas modeli.

Komitejas sēdi video tiešraidē varēs skatīties ŠEIT.

Komitejas sēdē klātesošie izskatīja jautājumu par IZM piedāvātajiem kompleksajiem risinājumiem augstvērtīgai izglītības nodrošināšanai vispārējā pamata un vidējā izglītībā. Tāpat puses diskutēja par jauno finansēšanas modeli Programma skolā vispārējās pamatizglītības un vidējās izglītības iestādēs. Pasākumā par minētajām tēmām ziņoja IZM vadība un atbildīgie speciālisti.

Pērn novembrī Ministru kabinets apstiprināja informatīvo ziņojumu Kompleksi risinājumi augstvērtīgai izglītības nodrošināšanai vispārējā pamata un vidējā izglītībā, kas paredz jauna modeļa mērķdotācijas aprēķinam pedagogu atalgojumam vispārējā pamata un vidējā izglītībā ieviešanu. Līdz ar to IZM izstrādājusi pirmo versiju finansēšanas modelim.

Vienlaikus pašvaldību vadītāji un speciālisti kopā ar IZM vadību pārrunāja esošo un plānoto skolu tīklu. Lai sniegtu viedokli par plānoto pedagogu atalgojuma finansēšanas modeli, ir svarīgi apkopot informāciju par pašvaldību pieņemtajiem lēmumiem saistībā ar skolu tīklu.

 

Par finansēšanas modeļa «Programma skolā» projekta progresu