Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Komitejā pārrunā teritorijas attīstības sistēmas pilnveides jautājumus

Foto: Pixabay

Šī gada 7. jūnijā Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) Reģionālās attīstības un sadarbības komitejas sēdē izskatīja jautājumu par turpmāko darbu teritorijas attīstības sistēmas pilnveidē, kā arī informēja par LPS ikgadējām sarunām.

Komitejas VIDEO ierakstu iespējams noskatīties ŠEIT.

Sēdi vadīja Ādažu novada domes priekšsēdētāja Karīna Miķelsone.

Sēdi atklāja komitejas priekšsēdētājs, Liepājas valstspilsētas domes priekšsēdētājs Gunārs Ansiņš, informējot par 15.jūnijā gaidāmo tiešsaistes semināru ES programmas: kā tās vislabāk izmantot Latvijā? Seminārs paredzēts pašvaldību Attīstības pārvalžu pārstāvjiem, projektu speciālistiem un citiem darbiniekiem, kuri plāno un koordinē pašvaldību attīstību, Eiropas Savienības programmu finanšu līdzekļu piesaisti projektu īstenošanai, kā arī īsteno pašvaldībās projektus. Vairāk informācijas par semināru un pieteikšanos ŠEIT.

Savukārt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) Zemes pārvaldības un plānojuma uzraudzības nodaļas vadītāka Ilze Aigare informēja par darba grupas Teritorijas attīstības sistēmas pilnveide  identificētajām problēmām,  aptaujas rezultātiem un galvenajiem secinājumiem, kā arī turpmāk veicamajiem darbiem. Vairāk informācijas zemāk pievienotajā prezentācijā.

Sēdes izskaņā LPS padomniece lauku attīstības jautājumos Sniedze Sproģe stāstīja par LPS un Zemkopības ministrijas ikgadējām sarunām. Savukārt LPS padomniece reģionālās attīstības jautājumos Ivita Peipiņa informēja par LPS un VARAM ikgadējām sarunām. Vairāk informācijas zemāk pievienotajā prezentācijā.

VARAM - Par teritorijas attīstības plānošanas sistēmas pilnveidi
LPS sarunu ar VARAM un ZM rezultāti