Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu

Latvijas pašvaldību sadarbības veicināšana un labas pārvaldības stiprināšana

Strādājam kopā konkurētspējīgai Eiropai!

Projekta mērķis: pašvaldību sadarbības optimizācija un labas pārvaldības principu veicināšana Latvijas pašvaldībās, lai uzlabotu publisko pakalpojumu kvalitāti un efektivitāti.

Projekta partneri: Latvijas Pašvaldību savienība (LPS), Latvijas Lielo pilsētu asociācija (LLPA), Norvēģijas Vietējo un reģionālo varas iestāžu asociācija (KS).

Projekta ieviešanas periods: 06.2021.-04.2024.

Projekta aktivitātes:

•  pašvaldību sadarbības prakses Latvijā un tās uzlabošanas iespēju analīze (pētījums, reģionāli semināri pieredzes apmaiņai un diskusijām par pašvaldību sadarbības iespējām pēc ATR, ieteikumu izstrāde turpmākai pašvaldību sadarbībai Latvijā);
•    pilotaktivitāšu īstenošana, lai uzlabotu vai paplašinātu jau funkcionējošas starppašvaldību sadarbības formas, vai ieviestu jaunas;
•  labas pārvaldības uzlabošanas pasākumi Latvijas pašvaldībās (vadlīniju un ētikas pašnovērtējuma rīka izstrāde, apmācību semināri vietējiem politiķiem un pašvaldību darbiniekiem);
•    mācību vizītes uz Norvēģiju, Poliju un Somiju par labu pārvaldību un pašvaldību sadarbību;
•    Latvijas valstspilsētu darbības stratēģijas izstrāde līdz 2027.gadam;
•    LLPA speciālistu diskusiju platformas izveide un LLPA ekspertu tīkla izveide.

 

www.eeagrants.lv - plašāka informācija vienotajā Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta tīmekļvietnē. 

 

Projekts “Latvijas pašvaldību sadarbības veicināšana un labas pārvaldības stiprināšana” tiek ieviests Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) finanšu instrumenta 2014. - 2021. gada perioda programmā “Vietējā attīstība, nabadzības mazināšana un kultūras sadarbība”. EEZ finanšu instruments ir finansiāls atbalsts, ko sniedz Islande, Lihtenšteina un Norvēģija. Projekta kopējais budžets ir 1 250 000,00 EUR, no kuriem EEZ līdzfinansējums ir 1 062 500,00 EUR. 

Ielādēt vecākus rakstus
Iepriekšējais
Nākamais

Aicinām piedalīties seminārā par pašvaldību sadarbību

Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) aicina piedalīties seminārā par pašvaldību sadarbību, kas notiks Rīgā, šī gada 7.aprīlī. Semināra programma pievienota pielikumā.

Seminārs notiks projekta “Latvijas pašvaldību sadarbības veicināšana un labas pārvaldības stiprināšana” ietvaros, kas tiek īstenots ar Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta atbalstu.

Semināra mērķis ir iepazīstināt pašvaldības ar sagatavoto piedāvājumu piecu pašvaldību sadarbību tīklu darbībai un aicināt pašvaldības pieteikties dalībai vienā vai vairākos tīklos. Pamatojoties uz pašvaldību aptaujas rezultātiem par pašvaldību sadarbības formām un vēlamajiem sadarbības turpināšanas vai attīstības virzieniem, pašvaldības ir aicinātas iesaistīties šādos tematiskos tīklos (tēmas var tikt papildinātas):

•            Pašvaldību sadarbība kapitālsabiedrību un kapitāldaļu pārvaldības jomā;

•            Sadarbība Rīgas metropoles ietvaros;

•            Valstspilsētu sadarbība ar apkārtējiem novadiem;

•            Sadarbība ar iedzīvotājiem pašvaldības ietvaros;

•            Sadarbība latviešu vēsturisko zemju ietvaros.

 Dalība tīklā būs atvērta visām pašvaldībām, tā neuzliek pienākumus, taču var noderēt kā ideju avots darba pilnveidošanai. Tīklu sanāksmes un semināri būs platforma datu analīzei un pieredzes apmaiņai par līdzšinējām un jaunajām sadarbības formām Latvijā, kā arī ieteikumu izstrādei gan pašvaldībām, gan iespējamai likumdošanas pilnveidošanai. Tīkla darba kārtību un sanāksmēs apskatāmās tēmas noteiks tajā iesaistīto pašvaldību intereses. Katra tīkla ietvaros ir plānota vienas pilotaktivitātes īstenošana.

Sadarbības tīklos iesaistīto pašvaldību pārstāvji piedalīsies arī pieredzes apmaiņas braucienos uz Norvēģiju, Poliju un Somiju.

Lai vairāk uzzinātu par iecerēto un uzklausītu gan LPS ekspertu gan pašvaldību redzējumu, aicinām līdz 5.aprīlim pieteikties dalībai pasākumā, reģistrējoties ŠEIT. Zemāk iespējams lejuplādēt semināra programmu.

Seminārā aicināti piedalīties gan pašvaldību politiķi, gan vadošie darbinieki. Ja apsverat dalību vairākos sadarbības tīklos, aicinām deleģēt dalībai seminārā vairākus jūsu pašvaldības pārstāvjus.

Seminārs notiks klātienē Rīgā (vieta tiks precizēta). Mainoties epidemioloģiskajai situācijai, konferences organizēšanas kārtība var tikt mainīta.

Ja nepieciešama papildu informācija, lūdzam sazināties ar projekta vadītāju, LPS padomnieci ārējo sakaru jautājumos Ligitu Pudžu (e-pasts ligita.pudza@lps.lv, mob.tālrunis 29297364).

Semināra programma