Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Kuldīgas pašvaldības Latvijā un Čuhujevas pašvaldības Ukrainā kopīgais stāsts skatāms video

Divu pašvaldību - Kuldīgas novada Latvijā un Čuhujevas pašvaldības Ukrainā – kopīgais stāsts tagad skatāms īsā video par sadarbību, plāniem un iecerēm, kas tiek īstenotas, neskatoties uz karu Ukrainā.

Kuldīgas novada pašvaldības un Čuhujevas pašvaldības sadarbība aizsākās 2021. gadā, abām pašvaldībām parakstot Sadarbības memorandu un vienojoties par sadarbību tādās jomās kā kultūra un māksla, digitalizācija un inovatīvās tehnoloģijas, kā arī uzņēmējdarbība un investīcijas. 2023. gada maijā Čuhujevas pašvaldības delegācijai projekta “Uzticības tilti” ietvaros bija iespēja piedalīties izpētes vizītē Latvijā. Tās ietvaros delegācija gan iesaistījās Latvijas un Ukrainas pašvaldību sadarbībai veltītā forumā, gan tikās ar Ukrainas vēstniecības Latvijā, Latvijas Pašvaldību savienības, Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas un Rīgas domes pārstāvjiem. Savukārt vizītes laikā Kuldīgas novadā Čuhujevas pašvaldības delegācija iepazinās ar Kuldīgas novada labās prakses pieredzi tādās jomās kā energoefektivitāte, izglītība, digitalizācija un sabiedrības iesaiste.

Video tapis projekta “Uzticības tilti” ietvaros, ko īsteno Eiropas Vietējo un reģionālo pašvaldību padome (CEMR), Ukrainas Pilsētu asociācija (AUC) un Latvijas Pašvaldību savienība ar “U-LEAD ar Eiropu” (U-LEAD) programmas atbalstu.