Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Latvijas Pašvaldību savienības biedru sapulce

Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) augstākā lēmējinstitūcija – LPS biedru sapulce – notika 21. maijā attālināti.

Sapulci atklājot, LPS priekšsēdis Gints Kaminskis uzsvēra, ka biedru sapulce norisinās vēsturiskā brīdī, jo pēc divām nedēļām 119 pašvaldību vietā Latvijā būs 42 vietvaras. Noslēdzot šo posmu pašvaldību vēsturē, Pašvaldību savienības vadītājs teica paldies par darbu un izturību visu pilsētu un novadu domju priekšsēdētājiem un šā sasaukuma deputātiem, kuriem nācies strādāt patiesi sarežģītos apstākļos, kurus vēl grūtākus darīja Covid-19 krīze. “Es novēlu mums visiem izkļūt no šīs krīzes stiprākiem!” vēlēja G. Kaminskis.

Sapulces dalībniekus uzrunāja Valsts prezidents Egils Levits, Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, Ministru prezidents Arturs Krišjānis Kariņš un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs, kuri raksturoja laiku, kas visiem uzliek jaunus izaicinājumus, un sacīja paldies LPS un pašvaldībām par konstruktīvu sadarbību to pārvarēšanā.

Videouzrunu LPS biedru sapulces dalībniekiem bija atsūtījis Eiropas Padomes Vietējo un reģionālo pašvaldību kongresa (CLRAE) Vietējo pašvaldību palātas prezidents Bernds Fēringers. Viņš atgādināja CLRAE pārstāvju vizīti Latvijā demokrātijas un vietējo pašvaldību situācijas noskaidrošanai un kongresa rekomendācijas mūsu valstij un uzsvēra, ka nekad nav par vēlu izmaiņām uz labo pusi.

Ziņojumus LPS biedru sapulcei sniedza LPS priekšsēdis Gints Kaminskis un viņa vietnieki Andris Rāviņš un Guntis Libeks, kas atskatījās uz paveikto un iezīmēja stratēģiskos mērķus un turpmākos virzienus.

Ar LPS Revīzijas komisijas ziņojumu iepazīstināja LPS Revīzijas komisijas priekšsēdētāja Elita Eglīte. Noklausījusies sniegto informāciju un ņemot vērā LPS statūtus, LPS sapulce nolēma apstiprināt LPS Revīzijas komisijas ziņojumu.

Sapulce arī pieņēma lēmumu par LPS 31. kongresa norises vietu un laiku: Pašvaldību savienības 31. kongress notiks Salacgrīvā 2021. gada 20. augustā.

Vēl sapulce apstiprināja lēmumu par LPS Domes funkciju deleģēšanu LPS Valdei uz laika periodu no šā gada 5. jūnija līdz LPS 31. kongresam. Uz šādu termiņu sapulce lēma pagarināt arī pilnvaras LPS priekšsēdim Gintam Kaminskim.

Biedru sapulces dalībnieku balsošana tika nodrošināta elektroniski.

Gunta Klismeta,

LPS Komunikācijas nodaļas redaktore

Valsts prezidents Egils Levits: stipru pašvaldību pamatā ir iedzīvotāju un vietējo kopienu piederības izjūta, atbildība un līdzdalība
Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece: Pašvaldībām ir jāapvieno spēki un jāsadarbojas, lai panāktu vienmērīgu reģionālo attīstību
Ministru prezidents Arturs Krišjānis Kariņš: Viedās reindustrializācijas īstenošanā būtiska loma būs jaunveidoto novadu domēm