Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu

PIEREDZES APMAIŅA CIENĪGAM DARBAM

Projekta mērķis – turpināt veicināt cienīga darba principu īstenošanu sociālā jomas darbinieku darba vides uzlabošanai Latvijā.

 

Projekta partneris: Norvēģijas Vietējo un reģionālo varas iestāžu asociācija (KS).

 

Projekta ieviešana: 05.01.–31.12.2023

Projekta aktivitātes:

  • Norvēģijas pašvaldību pieredzes starpinstitūciju sadarbībā sociālajā jomā iepazīšana
  • Latvijas pašvaldību iepazīstināšana ar Norvēģijā iegūto pieredzi un priekšlikumiem starpinstitūciju sadarbības pilnveidošanā

 

 

Projekts tiek īstenots ar Norvēģijas finanšu instrumenta 20142021 programmas Sociālais dialogs cienīgs darbs finansiālu atbalstu.

Iepriekšējais
Nākamais

Sācies darbs pie projekta “Pieredzes apmaiņa cienīgam darbam”

2023. gada sākumā Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) aizsāk darbu pie projekta “Pieredzes apmaiņa cienīgam darbam”, kas ir kā projekta “Cienīgs darbs sociālās jomas darbiniekiem Latvijā” turpinājums, un tiek īstenots ar Norvēģijas finanšu instrumenta 2014–2021 programmas “Sociālais dialogs – cienīgs darbs” finansiālu atbalstu.

Projekta mērķis ir turpināt veicināt cienīga darba principu īstenošanu sociālā jomas darbinieku darba vides uzlabošanai Latvijā. Arī šajā projektā LPS partneris ir Norvēģijas Vietējo un reģionālo varas iestāžu asociācija (KS).

Projekts ilgs gadu, un tajā plānota Norvēģijas pašvaldību pieredzes starpinstitūciju sadarbībā sociālajā jomā iepazīšana, kā arī Latvijas pašvaldību iepazīstināšana ar Norvēģijā iegūto pieredzi un priekšlikumiem starpinstitūciju sadarbības pilnveidošanā.

Iepriekšējā īstenotā projekta “Cienīgs darbs sociālās jomas darbiniekiem Latvijā” mērķis bija veicināt cienīga darba principu īstenošanu sociālā jomas darbinieku darba vides uzlabošanai Latvijā, kas ietvēra apmācību, atbalsta un konsultāciju pieejamību. Šī projekta papildu aktivitāte - Norvēģijas pieredzes apgūšana starpinstitūciju sadarbībā - ir loģisks un nepieciešams turpinājums un papildinājums iepriekš paveiktajam. Īstenojot iepriekšējo projektu un vēlāk apkopojot atsauksmes no dalībniekiem, tika secināts, ka lielākā daļa Latvijas pašvaldību saskaras ar to, ka trūkst atbilstošas sadarbības un savstarpējās komunikācijas mehānisma starp sociālajiem dienestiem un bāriņtiesām, tādējādi svarīgu un sarežģītu jautājumu risināšana kļūst par izaicinājumu. Tā kā darbības joma un laika resursi ir ierobežoti, tēma projektam ir specifiska - galvenokārt vērsta uz sociālo dienestu un bāriņtiesu sadarbību.

Šis projekts turpinās veicināt godīgu un cienīgu darba apstākļu uzlabošanu, aptverot zināšanu un pieredzes trūkumu konkrētā un nozīmīgā jautājumā.